עוגת שוקוזים לפסח
גם בפסח אפשר ליהנות מקינוחים משגעים! קבלו מתכון לעוגה מיוחדת במינה

המרכיבים ל 10 מנות:
- 1 חבילה בלובנד מומסת
- 1 כוס סוכר
- 6 ביצים
- 2 כפות ברנדי
- 2 חבילות שוקולד מריר
- 2 כפות קמח מצה
- 1 אבקת אפיה כשר לפסח
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1 שמנת מתוקה
- 1 כפית נס קפה
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים יחד מרגרינה מומסת, 1/2 כוס סוכר, 6 חלמונים ו- 2 כפות ברנדי עד לקבלת תערובת קרמית חלקה.
-
02.
ממיסים את השוקולד בסיר. אחרי שהוא הומס מקררים מעט ומוסיפים אותו לתערובת הקרמית. מערבבים לקרם אחיד וחלק.
-
03.
מקציפים חלבונים. מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר, מקציפים עד לקבלת קצף ואז את הקצף מוסיפים לקרם השוקולד בתנועות קיפול. מעט מהכמות להשים בצד בקופסה למקרר.
-
04.
בקערה מערבבים קמח מצה, אבקת אפיה ואגוזים. מוסיפים לתערובת השוקולד השניה, מערבבים היטב ומכניסים לתנור אפיה. אופים כחצי שעה מקררים מעט.
-
05.
אחרי שהעוגה התקררה מעט מוציאים את השוקולד מהמקרר ומורחים על העוגה.
-
06.
מקציפים בקערה נפרדת שמנת מתוקה 2 כפות סוכר וכפית נס קפה עד שנעשית קצפת מוצקה. מורחים על העוגה למעלה.