מתכון לעוגת קרם גבינה ופירורים במתכון מהיר וקל
עוגת גבינה חגיגית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 16 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ:
לבצק
- 2 כוסות קמח
- חצי אבקת אפייה
- 2 חלמונים
- שקית סוכר וניל
- 200 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס סוכר
- כף קליפת לימון מגוררת
למלית
- 1/2 ק"ג גבינה לבנה 5%
- 1/2 שקית סוכר וניל
- 3/4 כוס סוכר
- 2 כפות סוכר
- שמנת מתוקה
- קליפת לימון מגוררת
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה שמים את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק פריך.
-
02.
2/3 בצק משטחים בתבנית קפיצית עגולה מספר 26 ואת השליש הנותר משטחים על תבנית קטנה יותר אופים בחום בנוני עד להזהבה, נותנים לבצק להתקרר.
-
03.
מערבבים את הגבינה עם סוכר וניל, 3/4 כוס סוכר וקליפת לימון מגוררת.
-
04.
מקציפים את השמנת עם 2 כפות סוכר עד שנוצרת קצפת ומערבבים עם תערובת הגבינה, יוצקים אותה על הבצק האפוי בתבנית העגולה.
-
05.
מפוררים את הבצק שבתבנית הקטנה וזורים את הפירורים מעל הגבינה.
-
06.
שמים את העוגה במקרר למשך הלילה.
הכנת? כאן מדרגים