עוגת פרג בשמנת ושוקולד | השף הלבן

עוגת פרג בשמנת ושוקולד

עוגת פרג מעולה. השמנת מככבת בכל שכבות העוגה, ולא רק בציפוי הקצפת.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת פרג בשמנת ושוקולד
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12:

  • 300 גרם עוגיות סנדוויץ' בטעם שוקולד עם מלית בטעם שוקולד
  • 25 גרם אגוזי מלך
  • 2+2 כפות סוכר
  • ¼ כוס (60 מ"ל) + 1 כוס (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 20 גרם שוקולד חלב מגורר
למלית הפרג:
  • ¾ כוס (185 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
  • ½ כוס (125 מ"ל) מים
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 250 גרם פרג טחון טרי
  • 60 גרם שוקולד חלב קצוץ
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ (60 מ"ל) ליקר דובדבנים (שרי ברנדי או וישניאק)
  • 1 כוס (50 גרם עוגיות סנדוויץ' בטעם שוקולד טחונות לפירורים (מורידים מהכמות הכללית)
גודל תבנית: עוגה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרסקים את העוגיות במעבד מזון. מורידים הצדה 1 כוס פירורים. מוסיפים אגוזים וסוכר ומרסקים לפירורים בינוניים. מוסיפים ¼ כוס שמנת וביצה ומעבדים לתערובת אחידה. משטחים בתחתית תבנית קפיצית 24 מרופדת. אופים בחום בינוני (180 מעלות) במשך 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מכינים את תערובת הפרג. בסיר בינוני בוחשים שמנת, מים וסוכר מעל להבה בינונית עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הפרג, מערבבים היטב ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 3 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את השוקולד וטורפים עד שהוא נמס. מוסיפים ליקר ופירורי עוגיות ומערבבים היטב. יוצקים את תערובת הפרג על התחתית האפויה ומחליקים את פניה. מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 20-17 דקות עד שמרכז המלית מתייצב למגע. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מקציפים 1 כוס שמנת עם 2 כפות סוכר ועם תמצית הווניל. מוסיפים שלושה־רבעים מכמות השוקולד המגורר לקראת תום ההקצפה. מצפים את העוגה בקצפת. מעטרים בשוקולד המגורר הנותר. מכסים ומקררים במשך שעתיים לפחות.

הכנת? כאן מדרגים
(0)