המרכיבים ל8 מנות:
למרנג:
- 3 חלבונים
- 1 כוס אבקת סוכר
- 3 כפות קורנפלור
לחלק העליון של העוגה:
- 2 קצפת 38% השף הלבן
- 2 כפות סוכר
- 1 סלסלת תותים
- עלי נענע
הוראות הכנה:
-
01.
על נייר האפיה מציירים עיגול בקוטר 26 ס"מ - אפשר בעזרת תבנית עגולה
-
02.
בתבנית מניחים את הנייר הפוך כשרישום עיגול העיפרון לכיוון התבנית.
-
03.
מקציפים חלבונים ומוסיפים אבקת סוכר.
-
04.
מוסיפים קורנפלור ומקפלים לתוך הקצף.
-
05.
מעבירים את קצף הביצים עם הקורנפלור לשק זילוף ומזלפים לעיגול במקום שציירנו כשהנייר הפוך. מגבהים שוליים חיצוניים של המרינג. אופים בחום של 120 מעלות כשעה. המרינג צריך להיות רך בפנים וקשה בחוץ.
-
06.
משאירים את המרנג כשעתיים בתנור כבוי. אחרי שהמרנג התקרר ולפני ההגשה: שלב הקצפת והתותים - מקציפים את השמנת מתוקה עם הסוכר ומשטחים על המרנג, מקשטים בתותים ונענע.
הכנת? כאן מדרגים