עוגת מצות על מקל – במיוחד לפסח ביתי | השף הלבן

עוגת מצות על מקל

עוגת מצות, מכירים? אז סידרנו לכם דרך כיפית במיוחד להכין אותה עם הילדים בבית: על מקל, עם ציפוי שוקולד מפנק. המתכון שאתם חייבים לנסות עם הילדים בבית

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת מצות על מקל
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 8 יחידות:

  • 4 מצות
  • להברשה: 1/2 כוס חלב תנובה
לקרם גבינה:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 9% תנובה
  • 3 כפות אבקת סוכר
לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 100 גרם שוקולד מריר או חלב
  • 3 כפות שמן
  • אפשרות לעיטור: 50 גרם שוקולד לבן (לא חייבים)
גודל תבנית: תבנית מרובעת

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את מרכיבי הקרם בקערת מערבל ומקציפים לקרם יציב.

  • 02.

    מכינים תבנית מרובעת או מגש שיכיל את עוגת המצות. מברישים מצה ראשונה בחלב ומניחים בתבנית או במגש.

  • 03.

    מורחים ב 1/3 מכמות הקרם. מברישים בחלב מצה שניה ומניחים על הקרם.

  • 04.

    ממשיכים במריחת קרם והנחת מצה מוברשת עוד פעמיים ומסיימים במצה.

  • 05.

    עוטפים ניילון נצמד ומאחסנים במקרר ללילה (3 שעות לפחות) עם צלחת או מגש מונחת על העוגה העטופה כדי למנוע התרוממות של קצות המצה העליונה.

  • 06.

    מוציאים את העוגה מהמקרר ומסירים את הניילון. חוצים את העוגה ומחלקים כל מחצית ל-4 כך שמתקבלים 8 מלבנים. נועצים מקל ארטיק בכל מלבן, מניחים במגש ומאחסנים במקפיא לשעה-שעתיים.

  • 07.

    שמים שוקולדים בכוס צרה וגבוהה שניתן להכניס למיקרו וממיסים. מוסיפים שמן ומערבבים לקרם אחיד.

  • 08.

    מוציאים את ה"ארטיקים" מהמקפיא, טובלים בזריזות בשוקולד ומניחים בתבנית.

  • 09.

    מחזירים לצינון במקפיא לכ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 10.

    מגישים חצי קפוא.

הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.