עוגת מצות על מקל
עוגת מצות, מכירים? אז סידרנו לכם דרך כיפית במיוחד להכין אותה עם הילדים בבית: על מקל, עם ציפוי שוקולד מפנק. המתכון שאתם חייבים לנסות עם הילדים בבית
המרכיבים ל8 יחידות:
- 4 מצות
- להברשה: 1/2 כוס חלב תנובה
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 כוס חלב
- 1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 9% תנובה
- 3 כפות אבקת סוכר
- 100 גרם שוקולד חלב
- 100 גרם שוקולד מריר או חלב
- 3 כפות שמן
- אפשרות לעיטור: 50 גרם שוקולד לבן (לא חייבים)
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את מרכיבי הקרם בקערת מערבל ומקציפים לקרם יציב.
-
02.
מכינים תבנית מרובעת או מגש שיכיל את עוגת המצות. מברישים מצה ראשונה בחלב ומניחים בתבנית או במגש.
-
03.
מורחים ב 1/3 מכמות הקרם. מברישים בחלב מצה שניה ומניחים על הקרם.
-
04.
ממשיכים במריחת קרם והנחת מצה מוברשת עוד פעמיים ומסיימים במצה.
-
05.
עוטפים ניילון נצמד ומאחסנים במקרר ללילה (3 שעות לפחות) עם צלחת או מגש מונחת על העוגה העטופה כדי למנוע התרוממות של קצות המצה העליונה.
-
06.
מוציאים את העוגה מהמקרר ומסירים את הניילון. חוצים את העוגה ומחלקים כל מחצית ל-4 כך שמתקבלים 8 מלבנים. נועצים מקל ארטיק בכל מלבן, מניחים במגש ומאחסנים במקפיא לשעה-שעתיים.
-
07.
שמים שוקולדים בכוס צרה וגבוהה שניתן להכניס למיקרו וממיסים. מוסיפים שמן ומערבבים לקרם אחיד.
-
08.
מוציאים את ה"ארטיקים" מהמקפיא, טובלים בזריזות בשוקולד ומניחים בתבנית.
-
09.
מחזירים לצינון במקפיא לכ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
10.
מגישים חצי קפוא.