עוגת מצות על מקל – במיוחד לפסח ביתי | השף הלבן

עוגת מצות על מקל

עוגת מצות, מכירים? אז סידרנו לכם דרך כיפית במיוחד להכין אותה עם הילדים בבית: על מקל, עם ציפוי שוקולד מפנק. המתכון שאתם חייבים לנסות עם הילדים בבית

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת מצות על מקל
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל8 יחידות:

  • 4 מצות
  • להברשה: 1/2 כוס חלב תנובה
לקרם גבינה:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 9% תנובה
  • 3 כפות אבקת סוכר
לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 100 גרם שוקולד מריר או חלב
  • 3 כפות שמן
  • אפשרות לעיטור: 50 גרם שוקולד לבן (לא חייבים)
גודל תבנית: תבנית מרובעת

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את מרכיבי הקרם בקערת מערבל ומקציפים לקרם יציב.

  • 02.

    מכינים תבנית מרובעת או מגש שיכיל את עוגת המצות. מברישים מצה ראשונה בחלב ומניחים בתבנית או במגש.

  • 03.

    מורחים ב 1/3 מכמות הקרם. מברישים בחלב מצה שניה ומניחים על הקרם.

  • 04.

    ממשיכים במריחת קרם והנחת מצה מוברשת עוד פעמיים ומסיימים במצה.

  • 05.

    עוטפים ניילון נצמד ומאחסנים במקרר ללילה (3 שעות לפחות) עם צלחת או מגש מונחת על העוגה העטופה כדי למנוע התרוממות של קצות המצה העליונה.

  • 06.

    מוציאים את העוגה מהמקרר ומסירים את הניילון. חוצים את העוגה ומחלקים כל מחצית ל-4 כך שמתקבלים 8 מלבנים. נועצים מקל ארטיק בכל מלבן, מניחים במגש ומאחסנים במקפיא לשעה-שעתיים.

  • 07.

    שמים שוקולדים בכוס צרה וגבוהה שניתן להכניס למיקרו וממיסים. מוסיפים שמן ומערבבים לקרם אחיד.

  • 08.

    מוציאים את ה"ארטיקים" מהמקפיא, טובלים בזריזות בשוקולד ומניחים בתבנית.

  • 09.

    מחזירים לצינון במקפיא לכ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 10.

    מגישים חצי קפוא.

הכנת? כאן מדרגים
(5)