מתכון עוגת מוס ריבת חלב | השף הלבן

עוגת מוס ריבת חלב

אירנה משתפת אותנו במתכון חגיגי לעוגה עשירה וכשרה לפסח

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת מוס ריבת חלב

המרכיבים ל 10 מנות:

לבסיס:
  • 6 ביצים מופרדות
  • 6 כפות סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג בטעם אגוזים או שוקולד
  • 2 כפות קקאו
למוס:
  • 1 שמנת מתוקה להקצפה (32% - 38%)
  • 1/2 כוס חלב
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 2 כפות קפה (לא משקה, אבקה)
  • 1 אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב
לציפוי שוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 25 גרם חמאה
  • 2 כפות חלב
  • 1 כף קפה (אבקה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבסיס: מקציפים את החלבונים לקצף רך, מוסיפים בהדרגה סוכר כף אחרי כף וממשיכים את ההקצפה לקבלת קצף יציב. מוסיפים את הפודינג והקקאו ומקפלים יחד.

  • 02.

    טורפים את החלמונים עם מזלג, מוסיפים לחלבונים ולקפל יחד.

  • 03.

    אופים בתנור מחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 25 דקות. כשהעוגה מתקררת, היא נופלת מאוד וזה נורמלי, נוצרת מין קערה למילוי בקרם.

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 04.

    למוס: מקציפים את כל החומרים יחד עד לקבלת קרם אחיד. מורחים את הקרם על העוגה הקרה.

  • 05.

    לציפוי שוקולד: ממיסים את כל החומרים יחד במיקרו. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. כשהציפוי עדיין חם יוצקים על העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(149)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.