עוגת מוס ריבת חלב
אירנה משתפת אותנו במתכון חגיגי לעוגה עשירה וכשרה לפסח
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל 10 מנות:
לבסיס:
- 6 ביצים מופרדות
- 6 כפות סוכר
- 1 אינסטנט פודינג בטעם אגוזים או שוקולד
- 2 כפות קקאו
למוס:
- 1 שמנת מתוקה להקצפה (32% - 38%)
- 1/2 כוס חלב
- 250 גרם גבינה לבנה
- 2 כפות קפה (לא משקה, אבקה)
- 1 אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב
לציפוי שוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 25 גרם חמאה
- 2 כפות חלב
- 1 כף קפה (אבקה)
הוראות הכנה:
-
01.
לבסיס: מקציפים את החלבונים לקצף רך, מוסיפים בהדרגה סוכר כף אחרי כף וממשיכים את ההקצפה לקבלת קצף יציב. מוסיפים את הפודינג והקקאו ומקפלים יחד.
-
02.
טורפים את החלמונים עם מזלג, מוסיפים לחלבונים ולקפל יחד.
-
03.
אופים בתנור מחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 25 דקות. כשהעוגה מתקררת, היא נופלת מאוד וזה נורמלי, נוצרת מין קערה למילוי בקרם.
טיימר מופעל
-
04.
למוס: מקציפים את כל החומרים יחד עד לקבלת קרם אחיד. מורחים את הקרם על העוגה הקרה.
-
05.
לציפוי שוקולד: ממיסים את כל החומרים יחד במיקרו. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. כשהציפוי עדיין חם יוצקים על העוגה.
הכנת? כאן מדרגים