עוגת כריות ושוקולד
עוגה מושלמת לפסח ופשוטה להכנה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים למנות 8/תבנית 24:
לבסיס:
- כוס כריות כשרות לפסח
- חבילת אגוזים טחונים
- 100 גרם חמאה
למילוי:
- 3 חבילות שוקולד מריר (רצוי 60%)
- ביצה שלמה וחלמון (צהוב)
- שמנת מתוקה
- קורט מלח
- פירורי במבה או חלווה
- כף סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מדליקים תנור או טוסטר אובן על 160 מעלות.
-
02.
מועכים כריות הכשרות לפסח.
-
03.
חותכים את החמאה לקוביות וממיסים במיקרוגל כדקה וחצי. מערבבים עם הכריות ומשטחים על תבנית עגולה.
-
04.
את חבילת האגוזים הטחונים מפזרים באופן אחיד מעל הבסיס ומניחים בצד.
-
05.
ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל, בהתחלה דקה וחצי ואז בפולסים של חצי דקה עד שנמס היטב.
-
06.
מוסיפים כף סוכר ומערבבים. מוסיפים קורט מלח ומערבבים היטב.
-
07.
כשמתקרר שוברים פנימה ביצה שלמה ומערבבים מהר והיטב עד שנבלעת בתערובת. מוסיפים חלמון נוסף ומערבבים היטב.
-
08.
מפזרים את תערובת השוקולד באחידות מעל בסיס הכריות והאגוזים ומכניסים לתנור ל-20 דקות, עד שהעוגה יציבה ומבריקה.
טיימר מופעל
-
09.
כשהעוגה קרה ניתן לקשט בפירורי במבה או חלווה.
הכנת? כאן מדרגים