מתכון עוגת כריות ושוקולד | השף הלבן

עוגת כריות ושוקולד

עוגה מושלמת לפסח ופשוטה להכנה

מאת: שני עדן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת כריות ושוקולד

המרכיבים ל מנות 8/תבנית 24:

לבסיס:
  • כוס כריות כשרות לפסח
  • חבילת אגוזים טחונים
  • 100 גרם חמאה
למילוי:
  • 3 חבילות שוקולד מריר (רצוי 60%)
  • ביצה שלמה וחלמון (צהוב)
  • שמנת מתוקה
  • קורט מלח
  • פירורי במבה או חלווה
  • כף סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מדליקים תנור או טוסטר אובן על 160 מעלות.

  • 02.

    מועכים כריות הכשרות לפסח.

  • 03.

    חותכים את החמאה לקוביות וממיסים במיקרוגל כדקה וחצי. מערבבים עם הכריות ומשטחים על תבנית עגולה.

  • 04.

    את חבילת האגוזים הטחונים מפזרים באופן אחיד מעל הבסיס ומניחים בצד.

  • 05.

    ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל, בהתחלה דקה וחצי ואז בפולסים של חצי דקה עד שנמס היטב.

  • 06.

    מוסיפים כף סוכר ומערבבים. מוסיפים קורט מלח ומערבבים היטב.

  • 07.

    כשמתקרר שוברים פנימה ביצה שלמה ומערבבים מהר והיטב עד שנבלעת בתערובת. מוסיפים חלמון נוסף ומערבבים היטב.

  • 08.

    מפזרים את תערובת השוקולד באחידות מעל בסיס הכריות והאגוזים ומכניסים לתנור ל-20 דקות, עד שהעוגה יציבה ומבריקה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 09.

    כשהעוגה קרה ניתן לקשט בפירורי במבה או חלווה.

הכנת? כאן מדרגים
(647)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.