עוגת דובדבנים, מייפל וקוקוס
עוגה יפהפייה במרקם מעודן משובצת דובדבנים ארגמניים. המייפל והקוקוס מדגישים מאוד את טעם החמאה.
המרכיבים ל10:
- ½ כוס (40 גרם) קוקוס טחון
- 200 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
- ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼ כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל טהור
- 4 ביצים גדולות טרופות
- 2 כוסות (250 גרם) קמח
- ½1 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- 4 כפות חלב
- 200 גרם דובדבנים מגולענים (טריים או קפואים)
- מעט אבקת סוכר לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים תבנית ארובה בקוטר 24-22 ס"מ ב־5 גרם מהחמאה וזורים על תחתיתה ועל דופנותיה 2 כפות קוקוס. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתכנית טורבו).
-
02.
בקערה גדולה מערבלים את החמאה עם הסוכר ועם תמצית הווניל לתערובת אחידה. מוסיפים את המייפל ומערבלים במשך 5-4 דקות נוספות לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים – אחת בכל פעם – ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים 3 כפות חלב ומערבלים ערבול קצר רק עד שהתערובת כמעט אחידה. משלימים את הערבוב במרית.
טיימר מופעל
-
03.
מורידים רבע מכמות התערובת לקערה שנייה, ומקפלים פנימה 4 כפות קוקוס ואת כף החלב הנותרת.
-
04.
מסדרים 12-8 דובדבנים בתחתית התבנית (המספר תלוי בעיצוב התבנית). בעזרת 2 כפות מעבירים חצי מכמות תערובת העוגה הנותרת לתבנית - מניחים בזהירות על הדובדבנים כדי לא להזיז אותם ממקומם. מכסים בתערובת הקוקוס. זורים את הקוקוס הנותר ומפזרים את הדובדבנים. מכסים בתערובת העוגה הנותרת.
-
05.
אופים במדף האמצעי של התנור במשך 50-45 דקות, עד שפני העוגה משחימים וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי ויבש. מצננים לגמרי לפני שהופכים על מגש. מנפים למעלה מעט אבקת סוכר.
טיימר מופעל