עוגת דובדבנים, מייפל וקוקוס | השף הלבן

עוגת דובדבנים, מייפל וקוקוס

עוגה יפהפייה במרקם מעודן משובצת דובדבנים ארגמניים. המייפל והקוקוס מדגישים מאוד את טעם החמאה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת דובדבנים, מייפל וקוקוס
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל10:

  • ½ כוס (40 גרם) קוקוס טחון
  • 200 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
  • ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל טהור
  • 4 ביצים גדולות טרופות
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • ½1 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 4 כפות חלב
  • 200 גרם דובדבנים מגולענים (טריים או קפואים)
  • מעט אבקת סוכר לעיטור
גודל תבנית: תבנית ארובה בקוטר 24-22 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית ארובה בקוטר 24-22 ס"מ ב־5 גרם מהחמאה וזורים על תחתיתה ועל דופנותיה 2 כפות קוקוס. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתכנית טורבו).

  • 02.

    בקערה גדולה מערבלים את החמאה עם הסוכר ועם תמצית הווניל לתערובת אחידה. מוסיפים את המייפל ומערבלים במשך 5-4 דקות נוספות לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים – אחת בכל פעם – ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים 3 כפות חלב ומערבלים ערבול קצר רק עד שהתערובת כמעט אחידה. משלימים את הערבוב במרית.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    מורידים רבע מכמות התערובת לקערה שנייה, ומקפלים פנימה 4 כפות קוקוס ואת כף החלב הנותרת.

  • 04.

    מסדרים 12-8 דובדבנים בתחתית התבנית (המספר תלוי בעיצוב התבנית). בעזרת 2 כפות מעבירים חצי מכמות תערובת העוגה הנותרת לתבנית - מניחים בזהירות על הדובדבנים כדי לא להזיז אותם ממקומם. מכסים בתערובת הקוקוס. זורים את הקוקוס הנותר ומפזרים את הדובדבנים. מכסים בתערובת העוגה הנותרת.

  • 05.

    אופים במדף האמצעי של התנור במשך 50-45 דקות, עד שפני העוגה משחימים וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי ויבש. מצננים לגמרי לפני שהופכים על מגש. מנפים למעלה מעט אבקת סוכר.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)