עוגת גלידה שוקולד־אגוזים
הקינוח הכי טוב שיש – קר, מתוק, מלא שוקולד ודורש רק כמה דקות עבודה
המרכיבים ל8 מנות:
- 7 עוגיות בישקוטי
- 2 כפיות סוכר
- ¼ כוס מים חמים
- כמה טיפות של תמצית וניל
- 100 גרם (⅓ כוס) ריבת חלב או חלב משומר מרוכז ממותק
- 1 מיכל (250 מ"ל) של שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
- 1 כפית גבישים (או אבקה) קפה נמס מומסים בכף מים פושרים
- 100 גרם שוקולד מריר מומס
- 75 גרם פקאנים סיניים טחונים
- 7 כפות (100 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
- 40 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 30 גרם שוקולד חלב קצוץ
- 3 כפות פקאנים סיניים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים תבנית מלבנית מוארכת 26x10 ס"מ במעט חמאה, ומרפדים את תחתיתה ואת שתי הדפנות הארוכות הנגדיות ביריעת ניילון עבה, או משתמשים בתבנית מוארכת בעלת בסיס זכוכית ודופנות סיליקון מתפרקות (מומלץ) ואז אין צורך לשמן ולרפד. מסדרים את עוגיות הבישקוטי על תחתית התבנית כשהצד המסוכר כלפי מטה: שתי שלשות של עוגיות בישקוטי לאורך התבנית ועוגייה אחת לרוחב בין שתי השלשות (מקצרים אותה לפי הצורך). ממסים את הסוכר במים החמים, מוסיפים וניל ומערבבים. מברישים את הבישקוטים בתערובת כדי להרטיב אותם קצת.
-
02.
בקערה בינונית מקציפים יחד ריבת חלב, שמנת להקצפה וקפה נמס מומס לקצפת יציבה. מוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה, תוך הקצפה. מוסיפים את הפקאנים הסיניים הטחונים ומערבבים בכף.
-
03.
מעבירים את קצפת השוקולד לתבנית ומורחים אותה על הבישקוטי. מחליקים את פני התערובת. מכסים בניילון דביק ומקפיאים במשך 6 שעות לפחות (העוגה תישמר במקפיא כחודש).
-
04.
שעה לפני ההגשה מורידים את העוגה למקרר כדי שתתרכך קצת. בינתיים מכינים את רוטב השוקולד. שמים את השמנת ואת השוקולדים בקערה ומחממים 30 שניות. מערבבים היטב ומחממים במשך 30-20 שניות נוספות. טורפים לתערובת חלקה. אם הרוטב סמיך מדי, טורפים לתוכו עוד כף או שתיים של שמנת.
-
05.
לפני ההגשה מחלצים את העוגה מהתבנית, מסלקים את הניילון ומניחים את העוגה במגש (אם משתמשים בתבנית בעלת דופנות סיליקון פשוט מסירים את הדפנות). פורסים את העוגה ומחלקים את הפרוסות לצלחות הגשה. יוצקים על כל מנה מרוטב השוקולד, מעטרים בפקאנים סיניים קצוצים ומגישים מיד. הערה: אם העוגה שהתה במקפיא פחות מ־8 שעות אין צורך לרכך אותה במקרר.