מתכון עוגת גבינה עם קרם קרמל וקצפת על בסיס עוגיות קרמל | השף הלבן

עוגת גבינה עם קרם קרמל וקצפת על בסיס עוגיות קרמל

עוגה שמורכבת משלבי הכנה שונים שמתמזגים למראה מפתה. מומלצת במיוחד לחג או לאירוע מיוחד

מאת: ענבל רובין
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה עם קרם קרמל וקצפת על בסיס עוגיות קרמל

המרכיבים ל 8 מנות:

לבסיס:
  • 250 גרם עוגיות פתי בר קרמל (שרוול)
  • 130 גרם חמאה מומסת
למילוי גבינה:
  • 450 גרם גבינת שמנת (השתמשתי בנפולאון 25%)
  • 200 גרם שמנת חמוצה (גביע 9%)
  • 3 ביצים
  • 30 גרם קמח (3 כפות)
  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס פלוס מינוס)
  • ממרח קרמל (חצי צנצנת תספיק)
לציפוי:
  • 180 מ"ל שמנת מתוקה (3/4 כוס)
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • כף ממרח קרמל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות. להכנת הבסיס:

  • 02.

    למעבד מזון מכניסים את העוגיות ומרסקים לתערובת פירורית.

  • 03.

    מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת חולית.

  • 04.

    מסדרים בתבנית / רינג (אפשר כמו בתמונה) ומעבירים למקפיא לכ-15 דקות. להכנת תערובת הגבינה:

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה.

  • 06.

    מוציאים את התבנית מהמקפיא, ממלאים בתערובת הגבינה ובעזרת כף מכניסים אל העוגה עיגולי ממרח הקרמל.

  • 07.

    מעבירים לתנור לאפיה של כ-35-40 דקות עד אשר העוגה מזהיבה ומרכז העוגה רוטט מעט.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 08.

    משאירים את העוגה בתנור סגור כשעה - שעה וחצי ולאחר מכן מוציאים מן התנור לעוד כשעה בחוץ, מכסים ומכניסים לקירור למשך הלילה. להכנת הציפוי וקישוט:

  • 09.

    למיקסר עם מקצף מכניסים את השמנת המתוקה ומתחילים להקציף.

  • 10.

    לאחר 2 דקות מוסיפים את אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת רכה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 11.

    מוסיפים את ממרח הקרמל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

  • 12.

    מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול ומזלפים בעיגולים מעל העוגה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(72)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.