מתכון עוגת גבינה טארט טאטן | השף הלבן

עוגת גבינה טארט טאטן

עוגת שכבות המשלבת בין עוגת גבינה וטארט טאטן (טארט תפוחי עץ), מנה אחרונה חגיגית לחג שבועות

מאת: ג'סיקה ישראלי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
עוגת גבינה טארט טאטן

המרכיבים ל 10-12 מנות/תבנית 24:

לבסיס:
  • 150 גרם ביסקוויטים "פתי בר"
  • 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
למלית:
  • 4 ביצים
  • 3 גביעים (600 גרם) גבינת שמנת 30% "נפוליאון"
  • 1 קופסה (300 גרם) גבינת כנען
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • גרידת לימון מלימון גדול
לטארט:
  • 2 תפוח עץ סמית, קלופים, מגולענים ופרוסים דק
  • 100 גרם סוכר
  • 15 גרם חמאת "תנובה"
לבצק:
  • 1 כוס קמח (150 גרם)
  • 75 גרם חמאת "תנובה" קרה, חתוכה לקוביות
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 חלמון מביצה קטנה
  • 1 כפית מים קרים
  • קורט מלח
  • גרידת לימון מחצי לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    לטחון את עוגיות הפתי בר לפירורים, להוסיף את החמאה המומסת,לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 02.

    לשטח את תערובת הפירורים בתבנית אפייה 24ולהכניס למקפיא כ 15 דקות לפחות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    טורפים ביצים בקערה, מוסיפים גבינות, סוכר, קורנפלור וגרידת לימון ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.

  • 04.

    מומלץ להשתמש במטרפה ידנית או מיקסר, במיקסר יש לבצע ערבול קצר - שלא ייכנסו בועות לתערובת וייגרמו לסדקים בעוגה.

  • 05.

    יוצקים על הבסיס.

  • 06.

    מכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות ואופים 10 דקות,מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 55-45 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה (אל תתפתו ותאפו מעבר לזמן).

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    לתת לעוגה להתקרר בתנור, לכסות ולהעביר למקרר לפחות 6 שעות - עדיף לילה שלם לפחות.לאפשר לעוגה להתמצק ולהתייצב.

  • 08.

    הכנת בצק פריך: שמים במעבד מזוןאת החמאה ואבקת הסוכר ומעבדים קצרות לתערובת אחידה,מוסיפים חלמון אחד וכפית מים קרים ומעבדים,מוסיפים את הקמח ביחד עם קורט מלח ומערבבים.לערבל את הבצק כמה שפחות ושיישמר המרקם הפירורי.

  • 09.

    אוספים את פירורי הבצק לכדי כדור, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר לפחות שעה.

  • 10.

    הכנת הקרמל:לשים את הסוכר בסיר/מחבת עם תחתית עבה.

  • 11.

    לחמם על אש בינונית, אסור לערבב בכף, זה ייצור גושים בסוכר.על מנת להמיס את הסוכר יש להניע בתנועות סיבוביות את הסיר/מחבת, כך שכל הסוכר יהפוך לקרמל.ברגע שכל הסוכר נמס והופך לצבע ענבר - הקרמל מוכן (בישול עודף יגרום לקרמל להישרף ויעניק לו טעם מר).

  • 12.

    יש להכין מראש את תבנית האפייה בה תכינו את הטארט טאטן,כדי לצקת את הקרמל לתבנית כשהקרמל חם ונוזלי.התבנית חייבת להיות באותו קוטר של של העוגה.

  • 13.

    לצקת את הקרמל לתבנית האפייה, לפזר אותו גם כן ע”י הטיית התבנית בזהירות.הקרמל קצת מתקשה – לא לדאוג, מחום התנור הוא יימס שוב ויתפזר בתבנית ויגיע לכל תפוח.למרוח מעל הקרמל את החמאה.לסדר מעל את פרוסות התפוחים בחפיפה – שלא יראו את התחתית.

  • 14.

    לרדד את הבצק הפריך, בעובי 2 ס”מ,לחתוך בצורת עיגול בקוטר של 24 ס”מ.להניח את עיגול הבצק מעל התפוחים להדק מעט, להצמיד את קצוות הבצק לדפנות התבנית.

  • 15.

    לחורר עם מזלג את הבצק – שלא יתנפח ויישאר אחיד באפייה.

  • 16.

    להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות – לאפות כ 20 דקות, עד שהבצק מזהיב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 17.

    הרכבת העוגה:10 דקות לפני שהטארט טאטן מוכן, להעביר את עוגת הגבינה לצלחת הגשה.רצוי שמרכז הצלחת יהיה קצת שקוע, כדי שיוכל “לקלוט” את עודפי הקרמל.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 18.

    2-3 דקות לאחר שהטארט טאטן יצאה מהתנור, להעביר סכין בדופן לוודא, שהדפנות משוחררות.חשוב לא להתמהמה ולעכב את הפיכת העוגהולעשות זאת כשהקרמל חם. שלא ידבק לתחתית התבנית וישתחרר בקלות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 19.

    להפוך את עוגת הגבינה עליה – בזריזות אבל גם בזהירות. (עוגת הגבינה מעל הטארט טאטן)ומיד להפוך את העוגה, כך שהטארט טאטן יהיה למעלה ועוגת הגבינה תהיה למטה.

הכנת? כאן מדרגים
(64)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.