עוגת בננות ומייפל
מייפל, בננות ואגוזי פקאן – שילוב מצוין של טעמים ומרקמים בעוגה אחת עשירה ומתוקה בדיוק במידה.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל10:
- 120 גרם חמאת תנובה מומסת
- ½ כוס (125 מ"ל) סירופ מייפל טהור
- ½ כוס (90 גרם) סוכר חום מהודק
- 1 ביצה גדולה
- 2 בננות בשלות מגוררות גס
- 4 כפות (60 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 15%
- 2 כפות טחינה גולמית
- 2 כוסות (250 גרם) קמח (אפשר להחליף כוס אחת בכוס קמח כוסמין)
- 1 כפית סודה לשתייה
- ½ כפית אבקת אפייה
- לציפוי:
- ⅓ כוס פקאנים קצוצים
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר
- 3 כפות סירופ מייפל טהור
גודל תבנית: עוגה בקוטר 24 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים תבנית טבעת בקוטר 24-22 ס"מ וזורים סוכר חום על דופנותיה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בתכנית חום עליון־תחתון, 170 מעלות בתכנית טורבו).
-
02.
בקערה גדולה טורפים יחד חמאה מומסת, סירופ מייפל, סוכר חום וביצה. מוסיפים בננות, שמנת וטחינה ומערבבים היטב. מנפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה לקערה שנייה. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה והבננות ומערבבים רק עד שכל הקמח נרטב והתערובת כמעט אחידה.
-
03.
יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה. זורים על העוגה פקאנים קצוצים וסוכר. מטפטפים למעלה 3 כפות מייפל. אופים במשך 50 דקות או עד שמרכז העוגה קפיצי למגע. מצננים בתבנית.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים