עוגת אלפחורס - עוגה עשירה וטעימה מאוד | השף הלבן

עוגת אלפחורס מעולה לאירוח

עוגה שעושה כבוד לעוגייה מדרום אמריקה: עוגת אלפחורס מושקעת, עשירה בטעמים ובקישוט עוגיית האלפחורס המקורית. מתאימה לאירוח, לאירועים מיוחד ולשבועות כמובן

מאת: יפה ימין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת אלפחורס

המרכיבים ללתבנית מס' 26 ס"מ 15 מנות:

לבסיס:
  • 100 גר` חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפות תמצית וניל
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 1 כוסות קורנפלור
  • 3/4 כוסות קמח רגיל
למלית:
  • 2 שמנת מתוקה 38%
  • 2 אינסטנט וניל צרפתי
  • 1 כוס חלב
לציפוי:
  • צנצנת ריבת חלב (רצוי מאיכות טובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבלים את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם אחיד ובהיר, מוסיפים ביצים בכל פעם ביצה אחת.

  • 02.

    מוסיפים את שאר המרכיבים, ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד מכניסים למקרר לשעה.

  • 03.

    מרדדים וקורצים עיגול בגודל התבנית, מהדקים היטב. עם מה שנישאר מכינים עוגיות אלפחורס לקישוט.

  • 04.

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה, מצננים.

  • 05.

    מקציפים את השמנת המתוקה, אינסטנט פודינג, וחלב לקצפת יציבה. מורחים על התחתית ומיישרים.

  • 06.

    מעבירים למקפיא לשעה לפחות.

  • 07.

    ממסים את ריבת חלב במיקרוגל ומורחים על המלית בעדינות. מעבירים למקפיא ל-4 שעות.

  • 08.

    את העוגיות שהכנתם תניחו מעל לציפוי.

  • 09.

    יש להוציא את העוגה רבע שעה לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(237)