סברינה לפסח
סברינה לפסח, קינוח נחמד לסוף הארוחה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 8 מנות:
עוגה:
- 5 ביצים
- 1 כף שמן
- 1 שקית סוכר וניל
- קליפת לימון מגורדת
- 1/2 כוס סוכר
- 6 כפות פירורי מצה
- 1 כף קמח תפו"א (או כל קמח כשר לפסח)
לסירופ:
- 1 כוס מים
- 3 כפות וניל
- 3 כפות רום
- 1/3 כוס קוניאק
- 3 כפות סוכר
לציפוי:
- ריבת תות
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 שקית סוכר וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים 5 חלמונים + 1 כף שמן + 1 סוכר וניל + קליפת לימון מגורדת.
-
02.
מקציפים במיקסר 5 חלבונים + 1/2 כוס סוכר.
-
03.
כשהקצף קשה, מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה, מוסיפים את תערובת החלמונים, 6 כפות פירורי מצה, 1 כף קמח תפו"א.
-
04.
שמים את התערובת בתבנית עגולה (24 ס"מ), אופים בתנור בחום 180 מעלות (בערך 30 דקות, עד שקיסם שנינעץ מרכזה יוצא יבש).
טיימר מופעל
-
05.
מבשלים סירופ: 1 כוס מים + 3 כפות וניל + 3 כפות רום + 1/3 כוס קוניאק + 3 כפות סוכר.
-
06.
שופכים על העוגה החמה.
-
07.
כשהעוגה קרה מורחים שכבה דקה של ריבת תות.
-
08.
מקציפים שמנת מתוקה + סוכר וניל ומורחים על הריבה.
הכנת? כאן מדרגים