מתכון סברינה לפסח | השף הלבן

סברינה לפסח

סברינה לפסח, קינוח נחמד לסוף הארוחה

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סברינה לפסח

המרכיבים ל 8 מנות:

עוגה:
  • 5 ביצים
  • 1 כף שמן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קליפת לימון מגורדת
  • 1/2 כוס סוכר
  • 6 כפות פירורי מצה
  • 1 כף קמח תפו"א (או כל קמח כשר לפסח)
לסירופ:
  • 1 כוס מים
  • 3 כפות וניל
  • 3 כפות רום
  • 1/3 כוס קוניאק
  • 3 כפות סוכר
לציפוי:
  • ריבת תות
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 שקית סוכר וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

     מערבבים 5 חלמונים + 1 כף שמן + 1 סוכר וניל + קליפת לימון מגורדת.

  • 02.

    מקציפים במיקסר 5 חלבונים + 1/2 כוס סוכר.

  • 03.

    כשהקצף קשה, מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה, מוסיפים את תערובת החלמונים, 6 כפות פירורי מצה, 1 כף קמח תפו"א.

  • 04.

    שמים את התערובת בתבנית עגולה (24 ס"מ), אופים בתנור בחום 180 מעלות (בערך 30 דקות, עד שקיסם שנינעץ מרכזה יוצא יבש).

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 05.

    מבשלים סירופ: 1 כוס מים + 3 כפות וניל + 3 כפות רום + 1/3 כוס קוניאק + 3 כפות סוכר.

  • 06.

    שופכים על העוגה החמה.

  • 07.

     כשהעוגה קרה מורחים שכבה דקה של ריבת תות.

  • 08.

    מקציפים שמנת מתוקה + סוכר וניל ומורחים על הריבה.

הכנת? כאן מדרגים
(76)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.