מתכון לעוגת פבלובה וניל, שוקולד ואגוזים
היא נראית כמו עוגת ויטרינה מושקעת אבל בעצם קלה להכנה בזכות השימוש בשמנת להקצפת קרם וניל
המרכיבים ל8-10:
- 3 חלבונים מביצים גדולות
- קורט מלח
- 1 כוס סוכר
- 1 כף קורנפלור
- 2 כפיות חומץ
- 30 גרם שוקולד מריר מומס
- 2/3 כוס ממרח שוקולד-אגוזים
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפת קרם וניל "השף הלבן", מוקצפים לפי ההוראות שעל האריזה
- 1/3 כוס ממרח שוקולד-אגוזים
- 4 כפות אגוזים מסוגים שונים, קלויים, קצוצים גס
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים חלבונים ומלח. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף 5-6 דקות לקצף חלק ויציב. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים קורנפלור וחומץ ומקציפים עד שהם נבלעים בקצף.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים תנור ל 150 מעלות. משרטטים על נייר האפייה 2 עיגולים בקוטר 20 ס"מ. בעזרת כף מעבירים את הקצף לעיגולים שעל נייר האפיה וממלאים אותם. מזלפים מהשוקולד המומס על הקצף ובעזרת קיסם מושכים קווי שוקולד על פני הקצף בדוגמת שיש.
-
03.
מכניסים לתנור, מנמיכים את החום ל 100 מעלות ואופים כשעתיים. מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בתנור עד שהוא מתקרר.
-
04.
מרכיבים את העוגה: מניחים עיגול מרנג אחד על צלחת ההגשה, מורחים ממרח שוקולד-אגוזים, מורחים או מזלפים מחצית קרם הוניל, מניחים מרנג שני, מורחים או מזלפים מחצית שניה של קרם וניל, מזלפים ממרח שוקולד-אגוזים ובוזקים אגוזים. מגישים או מאחסנים במקרר.