עוגת פבלובה וניל שוקולד ואגוזים טעימה ומושקעת | השף הלבן

מתכון לעוגת פבלובה וניל, שוקולד ואגוזים

היא נראית כמו עוגת ויטרינה מושקעת אבל בעצם קלה להכנה בזכות השימוש בשמנת להקצפת קרם וניל

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת פבלובה וניל שוקולד ואגוזים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל8-10:

למרנג:
  • 3 חלבונים מביצים גדולות
  • קורט מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 כפיות חומץ
  • 30 גרם שוקולד מריר מומס
למילוי:
  • 2/3 כוס ממרח שוקולד-אגוזים
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפת קרם וניל "השף הלבן", מוקצפים לפי ההוראות שעל האריזה
לציפוי:
  • 1/3 כוס ממרח שוקולד-אגוזים
  • 4 כפות אגוזים מסוגים שונים, קלויים, קצוצים גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקציפים חלבונים ומלח. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף 5-6 דקות לקצף חלק ויציב. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים קורנפלור וחומץ ומקציפים עד שהם נבלעים בקצף.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    מחממים תנור ל 150 מעלות. משרטטים על נייר האפייה 2 עיגולים בקוטר 20 ס"מ. בעזרת כף מעבירים את הקצף לעיגולים שעל נייר האפיה וממלאים אותם. מזלפים מהשוקולד המומס על הקצף ובעזרת קיסם מושכים קווי שוקולד על פני הקצף בדוגמת שיש.

  • 03.

    מכניסים לתנור, מנמיכים את החום ל 100 מעלות ואופים כשעתיים. מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בתנור עד שהוא מתקרר.

  • 04.

    מרכיבים את העוגה: מניחים עיגול מרנג אחד על צלחת ההגשה, מורחים ממרח שוקולד-אגוזים,  מורחים או מזלפים מחצית קרם הוניל, מניחים מרנג שני, מורחים או מזלפים מחצית שניה של קרם וניל, מזלפים ממרח שוקולד-אגוזים ובוזקים אגוזים. מגישים או מאחסנים במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)