מתכון מוס פירות יער | השף הלבן

מוס פירות יער

קינוח קרמי מופלא בתוספת פירות יער שמתאים גם לסיומה של ארוחה בשרית

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוס פירות יער

המרכיבים ל 6 מנות:

לקרם פירות יער:
  • כוס אחת תערובת פירות יער, מוקפאים "סנפרוסט"
  • חצי כוס מים
  • 1.5 כף קורנפלור
  • חצי כוס מים
  • כף סירופ אגבה
  • 2 כפות סוכר קנים
למוס:
  • כפית מלאה ג'לטין
  • 1/3 כוס מים רותחים
  • 1 חלבון
  • קורט מלח
  • 3 כפות סוכר קנים
  • 1/2 כוס קצפת צמחית
  • 2 גביעים יוגורט סויה במתיקות מעודנת
  • 1/2 כפית תמצית וניל טבעית

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר קטן מבשלים את פירות היער וחצי כוס מים עד לרתיחה. בעזרת בלנדר ידני מרסקים למחית. מחזירים לבישול בחום בינוני.

  • 02.

    בצלוחית מערבבים את הקורנפלור עם המים, האגבה והסוכר. מוסיפים לסיר ובוחשים עד שמסמיך. מצננים עד להמשך.

  • 03.

    ממיסים בכוס עמידת חום את הג'לטין במים הרותחים, ומשלימים המסה במיקרוגל – 20 שניות, או מעל מחבת מים רותחים.

  • 04.

    מקציפים את החלבון. כאשר מתחיל להיווצר קצף מוסיפים קורט מלח, ואת הסוכר. ממשיכים להקציף עד להיווצרות קצף מבריק אך לא חזק.

  • 05.

    מקציפים את הקצפת.

  • 06.

    מקפלים היטב לתוך הקצף את הווניל, תמיסת הג'לטין. מוסיפים גם את הקצפת והיוגורט ומקפלים בזהירות. יוצקים לתוך קערת הגשה נאה.

  • 07.

    מערבבים את קרם פירות היער, ומוזגים אותו לתוך מוס היוגורט. מקפלים בעדינות, כך שקרם פירות היער יתערבב בשכבות בתוך מוס היוגורט. 

  • 08.

    מצננים במקרר למשך 3 שעות לפחות.

  • 09.

    עדיף לאכול באותו יום, כי למחרת צבעם של פירות היער יהפוך לסגול.

הכנת? כאן מדרגים
(81)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.