מוס מלון טעים ולא משמין | השף הלבן

מוס מלון טעים ולא משמין

קינוח קר ומרענן, דל־סוכר ודל־שומן. כזה שאפשר להתענג עליו בלב שקט.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוס מלון טעים ולא משמין
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 4:

  • 1 שקיק (14 גרם) ג'לטין
  • 4 כפות מים
  • 750 גרם מלון חתוך לקוביות (לשקול בלי קליפה וגרעינים)
  • ½ כוס מחית פסיפלורה (מועכים דרך מסננת תוכן של 5-4 פסיפלורות; זורקים את החרצנים)
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט תנובה (1.5% / 3% / 4.5%)
  • 3-2 כפות דבש או ממתיק מלאכותי לפי הטעם או תערובת של השניים
  • לעיטור: כדורי מלון ופסיפלורה (לא הכרחי)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את הג'לטין עם המים

  • 02.

    בקערית ומשהים 10 דקות לריכוך. ממסים את הג'לטין במיקרוגל (30-20 שניות).

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 03.

    מערבלים יחד בממחה (בלנדר) או במעבד

  • 04.

    המזון מלון, מחית פסיפלורה, יוגורט ודבש או ממתיק למחית חלקה וקצפית.

  • 05.

    מוסיפים 2 כפות ממחית הפירות לג'לטין

  • 06.

    המומס, מערבבים היטב ומוסיפים את התערובת לממחה. מערבלים היטב. מחלקים את המחית

  • 07.

    בין 4 גביעים, מכסים ומקררים במשך 4 שעות לפחות עד שהמוס קר נקרש.

  • 08.

    לפני ההגשה אפשר לעטר כל מנה בכדורי

  • 09.

    מלון (קורצים כדורים מבשר המלון בכפית פריזיין, שהיא כפית כדורית) ובציפת

  • 10.

    פסיפלורה.

  • 11.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.