לינזר טורט | השף הלבן

לינזר טורט

עוגת־פאי משובחת שמוצאה מהעיר לינץ. בסיס של בצק אגוזים מתובל, מלית של ריבת פטל ומקלעת בצק אגוזים למעלה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טורט ריבה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12:

  • 50 גרם אילסרים (אגוזי לוז) קלויים מולבנים (אפשר להשתמש בקלויים שקניתם בדוכן הפיצוחים - לא נורא אם יש עליהם שאריות קליפה)
  • 50 גרם שקדים מולבנים
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • ½1 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • ½ כפית קינמון טחון
  • ¼ כפית ציפורן טחונה
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית מים
  • 350 גרם קונפיטורה פטל מסוננת מגרעינים (300 גרם - אם לא מסננים)
  • לעיטור: ½ כוס אילסרים קלויים מולבנים קצוצים או פרוסות שקדים מולבנים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק. שמים אילסרים, שקדים ואבקת סוכר במכל של מעבד המזון, וטוחנים לאבקה. (אפשר לטחון את האילסרים ואת השקדים במטחנת תבלינים, ולהכין את הבצק במיקסר.) מוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח, קליפת לימון, תבלינים וחמאה, ומעבדים לתערובת פירורית עדינה. מוסיפים את הביצה ואת המים, ומעבדים רק עד שנוצר בצק אחיד. מחלקים את הבצק לשני חלקים - שליש ושני־שלישים. צרים מכל חלק דסקית שטוחה.

  • 02.

    משמנים בחמאה תבנית פאי מסולסלת בעלת תחתית מתפרקת. מניחים את דסקית הבצק הגדולה במרכז התבנית, ומשטחים אותה בידיים על תחתית התבנית ועל דופנותיה בשכבה בעובי אחיד ככל האפשר. חותכים ומיישרים את שולי הבצק מעל דופנות התבנית. דוקרים את התחתית במזלג לאורכה ולרוחבה. מכניסים את התבנית למקרר ל־30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מרדדים את החלק הקטן של הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה בקוטר 26 ס"מ. מניחים את העלה (עם הניירות) על מגש שטוח גדול, ומכניסים למקרר ל־30 דקות, כדי להניח לבצק להתקרר ולהתקשות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות) כשתבנית התנור הגדולה מושחלת במדף האמצעי.

  • 05.

    מוציאים את קלתית הבצק מהמקרר, וממלאים אותה בקונפיטורה המסוננת (כדי להקל את סינון הגרעינים, מרככים את הקונפיטורה במיקרוגל במשך 40-30 שניות). מוציאים מהמקרר את עיגול הבצק המרודד, מסירים את כיסוי הנייר, וחותכים לרצועות ברוחב

  • 06.

    5-2 ס"מ - רצוי בגלגלת משוננת. מרימים את הרצועות על להב סכין גמישה ארוכה, ומסדרים אותן על הבצק בדוגמת שתי־וערב. מהדקים את שולי הרצועות לדופנות קלתית הבצק, וחותכים את העודפים. מפזרים את האילסרים הקצוצים סביב שולי המלית.

  • 07.

    מניחים את תבנית הפאי על תבנית התנור החמה, ואופים במשך 10 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות), ואופים במשך 30-25 דקות נוספות, עד שהבצק מקבל גוון חום־זהוב עמוק. מצננים בתבנית.טיפ: משאריות הבצק אפשר להכין עוגיות - מגלגלים כדורים קטנים (אפשר למלא כל כדור באילסר), טובלים בסוכר ומסדרים בתבנית קטנה. אופים במשך 15-10 דקות במדף שמעל תבנית העוגה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)