מתכון טירמיסו במילוי קרם שוקולד מריר | השף הלבן

טירמיסו במילוי קרם שוקולד מריר

המתכון המושלם לחג שבועות: קינוח טירמיסו קל להכנה עם בישקוטים טבולים בקפה וקרם קצפת בטעם שוקולד מריר וקצפת וניל רגילה.

מאת: ענבל רובין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
טירמיסו במילוי קרם שוקולד מריר

המרכיבים ל 12-15 פרוסות:

  • תבנית מלבנית גדולה
  • 250 גרם בישקוטים
  • 160 מ"ל חלב (2/3 כוס)
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
  • 4 כפות סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • קקאו לקישוט
  • *במידה ורוצים שוקולד בטעם קפה, ניתן להוסיף כ-5-6 כפיות קפה לפי הטעם.

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחלקים את השמנת המתוקה ל-2 (200+200) ומרתיחים רק חצי אחד (200 מ"ל) על אש בינונית.

  • 02.

    שופכים את השמנת המתוקה על השוקולד, ממתינים חצי דקה, מערבבים ומכניסים למקפיא ל-15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    בינתיים מערבבים בקערה עמוקה את החלב עם תמצית הוניל, טובלים את הבישקוטים ומסדרים את השכבה הראשונה.

  • 04.

    לאחר שהגנאש התקרר, מתחילים להקציף אותו ומוסיפים אליו כ-125 גרם (חצי קופסא) מגבינת המסקרפונה ומקציפים לקרם יציב.

  • 05.

    מורחים את השכבה השניה על הבשקוטים ומסדרים את השכבה השלישית (הבשקוטים) מעל (לאחר שטבלנו אותם בחלב).

  • 06.

    מתחילים להקציף את החצי השני של השמנת המתוקה (200 מ"ל), מוסיפים את הסוכר לאחר כדקה של הקצפה ואת 125 גרם המסקרפונה הנותרה ומקציפים לקרם יציב.

  • 07.

    מורחים את הקרם בשכבה הרביעית והאחרונה ובוזקים מעל את הקקאו.

  • 08.

    מעבירים למקרר להתייצבות והתרכחות של לפחות שעתיים או עד להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(387)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.