מתכון טירמיסו במילוי קרם שוקולד מריר | השף הלבן

טירמיסו במילוי קרם שוקולד מריר

המתכון המושלם לחג שבועות: קינוח טירמיסו קל להכנה עם בישקוטים טבולים בקפה וקרם קצפת בטעם שוקולד מריר וקצפת וניל רגילה.

מאת: ענבל רובין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
טירמיסו במילוי קרם שוקולד מריר

המרכיבים ל12-15 פרוסות:

  • תבנית מלבנית גדולה
  • 250 גרם בישקוטים
  • 160 מ"ל חלב (2/3 כוס)
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
  • 4 כפות סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • קקאו לקישוט
  • *במידה ורוצים שוקולד בטעם קפה, ניתן להוסיף כ-5-6 כפיות קפה לפי הטעם.

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחלקים את השמנת המתוקה ל-2 (200+200) ומרתיחים רק חצי אחד (200 מ"ל) על אש בינונית.

  • 02.

    שופכים את השמנת המתוקה על השוקולד, ממתינים חצי דקה, מערבבים ומכניסים למקפיא ל-15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    בינתיים מערבבים בקערה עמוקה את החלב עם תמצית הוניל, טובלים את הבישקוטים ומסדרים את השכבה הראשונה.

  • 04.

    לאחר שהגנאש התקרר, מתחילים להקציף אותו ומוסיפים אליו כ-125 גרם (חצי קופסא) מגבינת המסקרפונה ומקציפים לקרם יציב.

  • 05.

    מורחים את השכבה השניה על הבשקוטים ומסדרים את השכבה השלישית (הבשקוטים) מעל (לאחר שטבלנו אותם בחלב).

  • 06.

    מתחילים להקציף את החצי השני של השמנת המתוקה (200 מ"ל), מוסיפים את הסוכר לאחר כדקה של הקצפה ואת 125 גרם המסקרפונה הנותרה ומקציפים לקרם יציב.

  • 07.

    מורחים את הקרם בשכבה הרביעית והאחרונה ובוזקים מעל את הקקאו.

  • 08.

    מעבירים למקרר להתייצבות והתרכחות של לפחות שעתיים או עד להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(386)