טארט שוקולד מרשים בקלי קלות | השף הלבן

טארט שוקולד מרשים בקלי קלות

טארט שוקולד חלומי שמכינים בקלות

מאת: שרית נובק
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טארט שוקולד מרשים בקלי קלות
צילום: שרית נובק

המרכיבים ל 8:

  • 1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך מתוק מרודד "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
למילוי:
  • 200 גרם שווקלד מריר 60% לפחות
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 190 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן"
  • רבע כפית מלח
  • כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    לקלתית:

  • 02.

        מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים את הבצק על התבנית ומחוררים מעט את התחתית בעזרת מזלג. מכניסים ל-15 דקות למקפיא.  

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 03.

        משאריות הבצק קורצים צורות ומניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. אופים כ-10 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים להצטננות.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 04.

        מוציאים את התבנית מהמקפיא, מניחים מעל נייר אלומניום ומהדקים. מפזרים מעל קטניות יבשות שישמשו כמשקולת ואופים כ-20 דקות.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 05.

        מוציאים מהתנור, מסירים את המשקולות ואת נייר האלומניום ומחזירים לתנור לאפיה של כ-10 דקות נוספות, עד שהקלתית מזהיבה. מצננים.למלית:

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 06.

        קוצצים גס את שני סוגי השוקולד ומכניסים לקערה. מחממים בסיר קטן את השמנת ושופכים אותה על קערת השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מלח ותמצית וניל ומערבבים.

  • 07.

        שופכים את התערובת על גבי הקלתית, ממתינים מעט להתייצבות חלקית.

  • 08.

        זורים אבקת סוכר על העוגיות האפויות ומקשטים את הטארט. מכניסים לכשעתיים למקרר להתייצבות, מגישים קר או בטמפרטורת החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.