טארט שוקולד מרשים בקלי קלות
טארט שוקולד חלומי שמכינים בקלות

המרכיבים ל 8:
- 1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך מתוק מרודד "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 200 גרם שווקלד מריר 60% לפחות
- 100 גרם שוקולד חלב
- 190 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן"
- רבע כפית מלח
- כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
לקלתית:
-
02.
מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים את הבצק על התבנית ומחוררים מעט את התחתית בעזרת מזלג. מכניסים ל-15 דקות למקפיא.
טיימר מופעל
-
03.
משאריות הבצק קורצים צורות ומניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. אופים כ-10 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים להצטננות.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את התבנית מהמקפיא, מניחים מעל נייר אלומניום ומהדקים. מפזרים מעל קטניות יבשות שישמשו כמשקולת ואופים כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים מהתנור, מסירים את המשקולות ואת נייר האלומניום ומחזירים לתנור לאפיה של כ-10 דקות נוספות, עד שהקלתית מזהיבה. מצננים.למלית:
טיימר מופעל
-
06.
קוצצים גס את שני סוגי השוקולד ומכניסים לקערה. מחממים בסיר קטן את השמנת ושופכים אותה על קערת השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מלח ותמצית וניל ומערבבים.
-
07.
שופכים את התערובת על גבי הקלתית, ממתינים מעט להתייצבות חלקית.
-
08.
זורים אבקת סוכר על העוגיות האפויות ומקשטים את הטארט. מכניסים לכשעתיים למקרר להתייצבות, מגישים קר או בטמפרטורת החדר.