טארט לימון ושמנת
טארט לימון מעודן. מתכון של בני סיידא

המרכיבים ל 12 / תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ:
- 1/4 2 כוסות קמח
- 180 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
- 1/3 כוס סוכר
- 2 חלמונים
- 2 כפות שמנת אורגינל 15%
- 4 חלמונים
- 2/3 כוס סוכר
- 1 מיכל שמנת לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
- מיץ מ- 2 לימונים גדולים
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 3 כפות קמח
- 4 חלבונים
- 1/4 כוס סוכר
הוראות הכנה:
- 
								01.
								במעבד מזון מעבדים קמח, חמאה וסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ושמנתומעבדים לבצק אחיד, עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומקררים שעה. 
- 
								02.
								מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 4 מ"מ מעבירים לתבנית ומהדקים לתבנית ולדפנות, מסירים בצק עודף ומקררים חצי שעה. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות), מכסים את הבצק שבתבנית בנייר אלומיניום מפזרים על הנייר שעועית יבשה ואופים 15 דקות. מסירים את נייר האלומיניום והשעועית ואופים עוד 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים. טיימר מופעל
- 
								03.
								מקציפים את החלמונים עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים שמנת לקצפת, מיץ לימון, קליפת לימון וקמח וטורפים לבלילה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים 35 דקות, מוציאים מהתנור. טיימר מופעל
- 
								04.
								מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, מעבירים לשקית זילוף עם פיה משוננת, מזליפים על המלית, מחזירים את התבנית לתנור ואופים עוד 5 דקות. מצננים ומקררים עד להגשה. באותו אופן אפשר להכין טארטים אישיים. טיימר מופעל
 
									

