עוגת גבינה קלאסית קלה להכנה
עוגת גבינה קלאסית קלה להכנה – בלי סיבוכים ותוספות מיותרות, מתכון פשוט שכל אחד יכול להכין לסופ"ש הקרוב או לחג שבועות
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ:
לבסיס
- כוס וחצי ביסקוויטים טחונים דק
- 100 גרם חמאה מומסת
למלית
- 750 גרם גבינה 9%
- כפית תמצית וניל
- 6 ביצים מס' 2
- 1 כוס סוכר
לציפוי
- 2 שמנת חמוצה (רגילה 15%)
- 2 כפות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים חמאה.
-
02.
מערבבים את הביסקויטים עם החמאה המומסת ומהדקים לתחתית התבנית.
-
03.
מכניסים למקפיא עד סיום הכנת המלית.
-
04.
מחממים תנור לחום של 150מעלות.
-
05.
מקציפים גבינה, סוכר ותמצית וניל עד לעיסה אחידה.
-
06.
מוסיפים תוך כדי הקצפה את הביצים אחת אחת ומערבלים לעיסה אחידה.
-
07.
יוצקים על הבסיס ומכניסים לתנור .
-
08.
אופים במשך 40-45 דק' עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין רכה במרכזה.
-
09.
מוציאים מהתנור ומצננים במשך 15 דק'.
-
10.
מערבבים את השמנת עם הסוכר והסוכר וניל.
-
11.
מצפים את העוגה בעדינות ואופים 8 דק' נוספות.
הכנת? כאן מדרגים