מתכון לעוגת גבינה קלאסית כמו של פעם
עוגת גבינה נהדרת לארוחת חג שבועות ולכל אירוע חגיגי, מתאימה במיוחד למבקשים להנות מעוגת גבינה ולשמור על הגזרה
המרכיבים ל14 מנות/ תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:
- 3 גביעי (750 גרם) גבינה לבנה 5%
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 7 ביצים מופרדות
- כוס וחצי סוכר
- 2 כפות קמח תופח
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כפית שמן לשימון התבנית
הוראות הכנה:
-
01.
שופכים לקערהאת הגבינות והשמנת חמוצה, מוסיפים חצי כוס סוכר ומערבבים היטב.
-
02.
מפרידים את הביצים, מוסיפים את החלמונים (הצהובים) לתערובת הגבינה ומערבבים.
-
03.
מנפים מעל את הקמח תופח ואת הקורנפלור, מערבבים היטב עם מטרף למנוע גושים.
-
04.
מקציפים את החלבונים (לבנים) ומוסיפים כוס סוכר בשתים שלוש פעמים, עד אשר נוצר קצף גמיש ויציב.
-
05.
מוסיפיםאת הקצף לתערובת הגבינה בשתי פעמים, מערבבים בתנועות עטיפה עדינות.
-
06.
לוקחים תבנית עגולה מספר 26 ומרפדים אותה בנייר כסף כולל הדפנות. משמניםאת הנייר כסף בתחתית ובדפנות. מוזגיםאת תערובת הגבינה בעדינות לתבנית המרופדת בנייר כסף.
-
07.
מניחים תבנית קטנה עם מים חמים בתחתית התנור. מכניסיםאת התבנית עם תערובת הגבינה לחלק התחתון מלמטה.
-
08.
מחממים את התנורל -170 מעלות (לא במצב טורבו). אופים למשך 55-60 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
בתום האפייה מכביםאת התנור ומשאירים את העוגה בפנים עם דלת סגורה, למשך מספר שעות.
-
10.
מוציאים את העוגהמהתבנית ומקלפים את נייר הכסף. הופכים אתהעוגה על צלחת הגשה ולאחר מכן הופכים שוב לצלחת כשהצד הזהוב מלמעלה. מכניסים את העוגה למקרר.