עוגת גבינה קלאסית כמו של פעם - מתכון מהיר ואוורירי | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה קלאסית כמו של פעם

עוגת גבינה נהדרת לארוחת חג שבועות ולכל אירוע חגיגי, מתאימה במיוחד למבקשים להנות מעוגת גבינה ולשמור על הגזרה

מאת: יהודית מורחיים
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה קלאסית כמו של פעם

המרכיבים ל14 מנות/ תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:

  • 3 גביעי (750 גרם) גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 7 ביצים מופרדות
  • כוס וחצי סוכר
  • 2 כפות קמח תופח
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כפית שמן לשימון התבנית

הוראות הכנה:

  • 01.

    שופכים לקערהאת הגבינות והשמנת חמוצה, מוסיפים חצי כוס סוכר ומערבבים היטב.

  • 02.

    מפרידים את הביצים, מוסיפים את החלמונים (הצהובים) לתערובת הגבינה ומערבבים.

  • 03.

    מנפים מעל את הקמח תופח ואת הקורנפלור, מערבבים היטב עם מטרף למנוע גושים.

  • 04.

    מקציפים את החלבונים (לבנים) ומוסיפים כוס סוכר בשתים שלוש פעמים, עד אשר נוצר קצף גמיש ויציב.

  • 05.

    מוסיפיםאת הקצף לתערובת הגבינה בשתי פעמים, מערבבים בתנועות עטיפה עדינות.

  • 06.

    לוקחים תבנית עגולה מספר 26 ומרפדים אותה בנייר כסף כולל הדפנות. משמניםאת הנייר כסף בתחתית ובדפנות. מוזגיםאת תערובת הגבינה בעדינות לתבנית המרופדת בנייר כסף.

  • 07.

    מניחים תבנית קטנה עם מים חמים בתחתית התנור. מכניסיםאת התבנית עם תערובת הגבינה לחלק התחתון מלמטה.

  • 08.

    מחממים את התנורל -170 מעלות (לא במצב טורבו). אופים למשך 55-60 דקות.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 09.

    בתום האפייה מכביםאת התנור ומשאירים את העוגה בפנים עם דלת סגורה, למשך מספר שעות.

  • 10.

    מוציאים את העוגהמהתבנית ומקלפים את נייר הכסף. הופכים אתהעוגה על צלחת הגשה ולאחר מכן הופכים שוב לצלחת כשהצד הזהוב מלמעלה. מכניסים את העוגה למקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(82)