עוגת גבינה קלאסית כמו של פעם - מתכון מהיר ואוורירי | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה קלאסית כמו של פעם

עוגת גבינה נהדרת לארוחת חג שבועות ולכל אירוע חגיגי, מתאימה במיוחד למבקשים להנות מעוגת גבינה ולשמור על הגזרה

מאת: יהודית מורחיים
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה קלאסית כמו של פעם

המרכיבים ל 14 מנות/ תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:

  • 3 גביעי (750 גרם) גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 7 ביצים מופרדות
  • כוס וחצי סוכר
  • 2 כפות קמח תופח
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כפית שמן לשימון התבנית

הוראות הכנה:

  • 01.

    שופכים לקערהאת הגבינות והשמנת חמוצה, מוסיפים חצי כוס סוכר ומערבבים היטב.

  • 02.

    מפרידים את הביצים, מוסיפים את החלמונים (הצהובים) לתערובת הגבינה ומערבבים.

  • 03.

    מנפים מעל את הקמח תופח ואת הקורנפלור, מערבבים היטב עם מטרף למנוע גושים.

  • 04.

    מקציפים את החלבונים (לבנים) ומוסיפים כוס סוכר בשתים שלוש פעמים, עד אשר נוצר קצף גמיש ויציב.

  • 05.

    מוסיפיםאת הקצף לתערובת הגבינה בשתי פעמים, מערבבים בתנועות עטיפה עדינות.

  • 06.

    לוקחים תבנית עגולה מספר 26 ומרפדים אותה בנייר כסף כולל הדפנות. משמניםאת הנייר כסף בתחתית ובדפנות. מוזגיםאת תערובת הגבינה בעדינות לתבנית המרופדת בנייר כסף.

  • 07.

    מניחים תבנית קטנה עם מים חמים בתחתית התנור. מכניסיםאת התבנית עם תערובת הגבינה לחלק התחתון מלמטה.

  • 08.

    מחממים את התנורל -170 מעלות (לא במצב טורבו). אופים למשך 55-60 דקות.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 09.

    בתום האפייה מכביםאת התנור ומשאירים את העוגה בפנים עם דלת סגורה, למשך מספר שעות.

  • 10.

    מוציאים את העוגהמהתבנית ומקלפים את נייר הכסף. הופכים אתהעוגה על צלחת הגשה ולאחר מכן הופכים שוב לצלחת כשהצד הזהוב מלמעלה. מכניסים את העוגה למקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(85)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.