מתכון לעוגת גבינה קרה בטעמים שונים
עוגת גבינה טעימה, מרשימה ומושקעת – מושלמת לכל אירוח
המרכיבים למנות 10:
- 150 גרם עוגיות מרוסקות לפירורים
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1 כף קקאו
- 50 גרם חמאה
- 1 פחית חלב ממותק מרוכז 400 גרם
- 300 גרם שוקולד מריר
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 500 גרם גבינה שמנת 30%
- 4 ביצים
- 1/3 כוס שמנת מתוקה 80 מ״ל
- 80 גרם שוקולד מריר
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנת התחתית:
-
02.
מערבבים את פירורי העוגיות עם חמאה מומסת וקקאו (אם משתמשים במעבד מזון, אפשר לטחון בו את העוגיות השלמות לפירורים ואז לאחד עם החמאה והקקאו בעיבוד קצר נוסף).
-
03.
מהדקים בעזרת כף לתחתית התבנית ושומרים במקפיא עד להרכבה. אופן הכנת מלית הגבינה-שוקולד:
-
04.
מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור (ליצירת סביבה עשירה באדים).
-
05.
בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים חמאה, חלב מרוכז ושוקולד, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
-
06.
מוסיפים את הגבינות וטורפים לתערובת חלקה.
-
07.
מסירים מהאש, מוסיפים את הביצים ומיד טורפים בעדינות (לא מקציפים!) לתערובת אחידה ללא גושים.
-
08.
מוזגים לתבנית ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה ותפוחה מעט בשוליים אבל עדיין רכה ורוטטת מעט במרכז (העוגה לא אמורה לשנות את צבעה כמעט בכלל).
-
09.
מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
-
10.
מעבירים להמשך צינון והתייצבות במקרר למשך 4 שעות לפחות. אופן הכנת הציפוי:
-
11.
שמים בקערה שמנת מתוקה ושוקולד מריר ומחממים במיקרוגל להמסה.
-
12.
טורפים לתערובת חלקה ומוזגים את הציפוי על העוגה.
-
13.
לפני החילוץ מהתבנית - מעבירים סכין (שטובלים במים רותחים ומנגבים) מסביב, בין דפנות העוגה לתבנית. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים קר.