עוגת גבינה צ׳יזקייק פקטורי - מתוקה ומפנקת | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה קרה בטעמים שונים 

עוגת גבינה טעימה, מרשימה ומושקעת – מושלמת לכל אירוח

מאת: מלינה סואט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה קרה בטעמים שונים 

המרכיבים למנות 10:

לתחתית:
  • 150 גרם עוגיות מרוסקות לפירורים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 כף קקאו
למלית:
  • 50 גרם חמאה
  • 1 פחית חלב ממותק מרוכז 400 גרם
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 500 גרם גבינה שמנת 30%
  • 4 ביצים
לציפוי:
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה 80 מ״ל
  • 80 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנת התחתית:

  • 02.

     מערבבים את פירורי העוגיות עם חמאה מומסת וקקאו (אם משתמשים במעבד מזון, אפשר לטחון בו את העוגיות השלמות לפירורים ואז לאחד עם החמאה והקקאו בעיבוד קצר נוסף). 

  • 03.

    מהדקים בעזרת כף לתחתית התבנית ושומרים במקפיא עד להרכבה.  אופן הכנת מלית הגבינה-שוקולד: 

  • 04.

     מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור (ליצירת סביבה עשירה באדים). 

  • 05.

    בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים חמאה, חלב מרוכז ושוקולד, תוך כדי ערבוב מדי פעם.

  • 06.

     מוסיפים את הגבינות וטורפים לתערובת חלקה.

  • 07.

     מסירים מהאש, מוסיפים את הביצים ומיד טורפים בעדינות (לא מקציפים!) לתערובת אחידה ללא גושים.

  • 08.

     מוזגים לתבנית ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה ותפוחה מעט בשוליים אבל עדיין רכה ורוטטת מעט במרכז (העוגה לא אמורה לשנות את צבעה כמעט בכלל). 

  • 09.

    מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

  • 10.

     מעבירים להמשך צינון והתייצבות במקרר למשך 4 שעות לפחות. אופן הכנת הציפוי:

  • 11.

    שמים בקערה שמנת מתוקה ושוקולד מריר ומחממים במיקרוגל להמסה.

  • 12.

     טורפים לתערובת חלקה ומוזגים את הציפוי על העוגה.

  • 13.

    לפני החילוץ מהתבנית - מעבירים סכין (שטובלים במים רותחים ומנגבים) מסביב, בין דפנות העוגה לתבנית. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים קר.

הכנת? כאן מדרגים
(19)