עוגת גבינה עם תותים טריים - מתכון מתוק ומנצח | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה עם תותים טריים וג'לי בטעם תות

עוגת גבינה קלאסית ששווה לנסות

מאת: רחל הרוש
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה עם תותים טריים וג'לי בטעם תות

המרכיבים ל 20 מנות:

לבצק הפריך
  • 2 ביצים
  • 0.5 אבקת אפיה
  • 1 כף קליפת לימון מגורד
  • 200 גר' חמאה
  • 0.5 כוס סוכר
  • 1.5 כוס קמח
לתערובת
  • 5 ביצים
  • 1 וניל
  • 1 כף קליפת לימון מגורד
  • 500 ג' גבינה לבנה תנובה
  • 2 שמנת תנובה
לציפוי
  • 1 חב' גלי' בזק בטעם תות
  • 20 תותים אדומים

הוראות הכנה:

  • 01.

    לערבב את כל החומרים לבצק הפריך עד לקבלת בצק רך ואחיד, לשטח בתוך התבנית ולמתוח לצידי התבנית ולאפות בחום של 160 מעלות. עד שיזהיב מעט להוציא מהתנור.

  • 02.

    להפריד 5 ביצים: את החלבונים להקציף בהדרגה עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב. בקערה נפרדת את החלמונים עם כל יתר החומרים של התערובת (בסעיף ב) להקציף ואחרי שהבלילה מוכנה יש לשפוך על הקערה עם החלבונים לקבלת תערובת אחידה.

  • 03.

    לשפוך את כל הבלילה על הבצק פריך שנאפה ולאפות בחום של 180 מעלות ולאחר שמחיל להזהיב להוריד ל- 150 מעלות. כשהעוגה מוכנה יש להשאירה בתנור כבוי למשך שעה.

  • 04.

    לפרוס תותים לרוחב פרוסות דקות ולסדר יפה על העוגה , לאחר מכן להכין את הגל'י עפ"י הוראות שעל הקופסא ולמזוג על העוגה בשכבה אחידה. * יש לצנן את העוגה במקרר כשעתיים  

הכנת? כאן מדרגים
(165)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.