מתכון לעוגת גבינה עם מסקרפונה ושוקולד
עוגת גבינה על מצע בצק פריך בתוספת קקאו, במילוי קרם גבינה ובציפוי שוקולדי נימוח
המרכיבים ל8 מנות / תבנית בקוטר 24 ס״מ:
- 800 גרם גבינת שמנת טבעית "נפוליאון"
- 250 גרם גבינת מסקרפונה קולקשן
- ¼1 כוסות סוכר
- 2 ביצים
- ½1 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
- 150 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 150 מ"ל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 150 גרם חמאת "תנובה, בטמפרטורת החדר
- ½ כוס סוכר
- ½1 כוסות קמח
- ½ כוס אבקת קקאו
- קורט מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
מכינים את הקלתית (תחתית): מקציפים חמאה עם סוכר במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק. מרדדים את הבצק ומניחים על בסיס ודפנות התבנית. מקפיאים שעה. אופים את הקלתית במשך 25 דקות אפייה עיוורת. מורידים את חום התנור ל-170 מעלות.
טיימר מופעל
-
03.
בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את שני סוגי הגבינה בקערת מיקסר עם וו גיטרה (לא מקצף). מוסיפים סוכר בהדרגה, את הביצים אחת אחת ולבסוף ג'ינג'ר.
-
04.
אופים שוב: יוצקים את המלית לתוך הקלתית האפויה ומחזירים לתנור. מניחים כלי חסין חום עם מים בתחתית התנור (כדי למנוע היווצרות קרום קשה על העוגה). אופים במשך 25-20 דקות. מוציאים מהתנור.
טיימר מופעל
-
05.
מכינים את הגאנש (ציפוי) ומגישים: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את הגנאש על עוגת הגבינה, מקררים ומגישים.