עוגת גבינה עם קרם פטיסייר ודובדבנים
עוגת גבינה מרשימה במראה וטעימה במיוחד, המשלבת בין קרם עשיר ורעננות הדובדבנים
המרכיבים ל16 מנות/תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
- 2 ביצים
- 100 גרם סוכר
- גרידת לימון/תפוז
- 75 מ"ל' שמן
- 75 מ"ל מיץ תפוזים
- 140 גרם קמח
- 4 גרם אבקת אפייה
- צנצנת דובדבנים מגולענים
- 120 גרם סוכר
- קורנפלור להסמכה מדולל במעט מיץ מהדובדבנים
- 450 מ"ל חלב
- 100 גרם סוכר
- קורט מלח
- מקל וניל
- 50 מ"ל חלב
- 60 גרם קורנפלור
- 3 חלמונים
- 500 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
- 500 מ"ל שמנת מתוקה "השף הלבן"
- 40 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל
הוראות הכנה:
-
01.
הכנתתחתית ספוג -מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה, מנמיכיםאת מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזרם דק.
-
02.
מוסיפיםאת המיץ, מוסיפיםאת הקמח ואבקת האפייה ומערבלים לתערובת חלקה ואחידה.
-
03.
יוצקים את התערובת לתבנית בקוטר 24 ס"מ, אופים בתנור בחום 170 מעלות למשך 20 דק'.
-
04.
הכנת ציפוי דובדבנים - מבשליםדובדבנים וסוכר עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דק'.
-
05.
מסמיכים את תערובת הציפוי עםקורנפלור ומקררים היטב.
-
06.
הכנת קרם פטיסייר -מביאים לסף רתיחה את החלב, הסוכר המלח והוניל.יוצרים בלילה מהחלב שנותר הקורנפלור והחלמונים, מנמיכים את האש ומוסיפים את הבלילה לחלב הרותח תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה, מבשלים עד שמסמיך (כ-5-8 דק'), מעבירים למיקסר עם וו גיטרה עד לצינון מלא.
-
07.
מוסיפים את הגבינה לקרם ומערבבים לתערובת חלקה.מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסנט פודינג ומקפלים לתערובת הגבינה והפטיסייר.
-
08.
יוצקים על הבסיס האפוי ומשטחים, יוצקים מעל את ציפוי הדובדבנים ומכניסים ללילה למקרר.