עוגת גבינה מתכון ביתי- מסורתי
עוגת גבינה מתכון ביתי- מסורתי
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
- מקל וניל- גרגרים בלבד (חוצים את המקל לאורך ובסכין מגרדים את תוכנו). אפשר להחליף את הווניל בשתי שקיות סוכר וניל
- חמאה - רכה לשימון התבנית
- 4 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 750 גרם גבינה לבנה- 9% (שלושה מכלים)
- 3 יחידות שמנת חמוצה
- 0.75 כוסות סוכר
- 4 כפות אבקת קורנפלור
- קליפת לימון- מגוררת מלימון אחד
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180מעלות. ממלאים תבנית גדולה במים רותחים ומכניסים לתנור בחלק התחתון.
-
02.
מקציפים את החלבונים עם מחצית כמות הסוכר לקצף יציב ומניחים בצד.
-
03.
טורפים את החלמונים עם הגבינה ומיכל אחד שמנת חמוצה, שארית הסוכר, הקורנפלור וקליפת הלימון. מערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.
-
04.
מקפלים את קצף החלבונים לתוך בלילת הגבינה ומעבירים לתבנית (לא קפיצית) ששומנה בחמאה.
-
05.
מכניסים את התבנית עם התערובת לתוך תבנית המים שבתנור. אופים 30 דקות. מנמיכים את החום ל-120 מעלות ואופים חצי שעה נוספת. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו כשהדלת סגורה.
טיימר מופעל
-
06.
מערבבים את שני גביעי השמנת שנותרו עם הווניל (או סוכר הווניל).
-
07.
מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה את ציפוי השמנת.
-
08.
מחזירים את העוגה לתנור הכבוי ומשאירים אותה בתוכו לחצי שעה נוספת.
הכנת? כאן מדרגים