מתכון עוגת גבינה מתכון ביתי- מסורתי | השף הלבן

עוגת גבינה מתכון ביתי- מסורתי

עוגת גבינה מתכון ביתי- מסורתי

מאת: לירן כהן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה מתכון ביתי- מסורתי

המרכיבים ל 6 מנות:

  • מקל וניל- גרגרים בלבד (חוצים את המקל לאורך ובסכין מגרדים את תוכנו). אפשר להחליף את הווניל בשתי שקיות סוכר וניל
  • חמאה - רכה לשימון התבנית
  • 4 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 750 גרם גבינה לבנה- 9% (שלושה מכלים)
  • 3 יחידות שמנת חמוצה
  • 0.75 כוסות סוכר
  • 4 כפות אבקת קורנפלור
  • קליפת לימון- מגוררת מלימון אחד

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180מעלות. ממלאים תבנית גדולה במים רותחים ומכניסים לתנור בחלק התחתון.

  • 02.

    מקציפים את החלבונים עם מחצית כמות הסוכר לקצף יציב ומניחים בצד.

  • 03.

    טורפים את החלמונים עם הגבינה ומיכל אחד שמנת חמוצה, שארית הסוכר, הקורנפלור וקליפת הלימון. מערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.

  • 04.

    מקפלים את קצף החלבונים לתוך בלילת הגבינה ומעבירים לתבנית (לא קפיצית) ששומנה בחמאה.

  • 05.

    מכניסים את התבנית עם התערובת לתוך תבנית המים שבתנור. אופים 30 דקות. מנמיכים את החום ל-120 מעלות ואופים חצי שעה נוספת. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו כשהדלת סגורה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    מערבבים את שני גביעי השמנת שנותרו עם הווניל (או סוכר הווניל).

  • 07.

    מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה את ציפוי השמנת.

  • 08.

    מחזירים את העוגה לתנור הכבוי ומשאירים אותה בתוכו לחצי שעה נוספת.  

הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.