מתכון לעוגת גבינה בגרסה הקלה
עוגת גבינה מפנקת בגרסה הקלה

המרכיבים ל 15 מנות:
- 2 כוסות חלב 3% שומן (480 מ"ל)
- ½ 1 חבילות אינסטנט פודינג וניל צרפתי (120 גרם)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
- 25 בישקוטים ("לשונות חתול") לקישוט מסביב לעוגה
- 20 בישקוטים, בנוסף- לשכבות העוגה
- 1כוס נס קפה ואו/ אספרסו חזק מוכן וקר (בלי סוכר או חלב)
- 4 קוביות שוקולד מריר ללא תוספת סוכר
- תותים טריים חצויים
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מכינים את הקרם: בקערה טורפים חלב אינסטנט פודינג וסוכר ומשהים ל-5 דקות בצד עד להסמכה. טורפים פנימה את הגבינה.
טיימר מופעל
-
03.
מקצרים בסכין 1 ס”מ מכל אחד מ-25 הבישקוטים (לקישוט) בחתך ישר ככל האפשר. מעמידים את הבישקוטים על הצד החתוך בצפיפות בהיקף התבנית (משתדלים לחתוך ישר). מרכיבים את העוגה :
-
04.
טובלים 10 מהבישקוטים (לשכבות העוגה) טבילה קצרה בקפה ומסדרים בצפיפות בתחתית התבנית.
-
05.
משטחים מעל הבישקוטים מחצית מכמות הקרם מגוררים מעל שוקולד מריר מסדרים על הקרם את 10 הבישקוטים הנותרים – טבולים טבילה קצרה בקפה/אספרסו.
-
06.
מכסים במחצית הנותרת של הקרם. מעבירים למקרר לארבע שעות לפחות להתייצבות.
-
07.
מגוררים את השוקולד הנותר מעל העוגה.
-
08.
מסדרים חצאי תותים בהיקף העוגה.
-
09.
מסירים את מסגרת התבנית הקפיצית קושרים בסרט ומביאים אותה בשלמותה לשולחן.