עוגת גבינה בגרסה הקלה - עוגת בישקוטי עם נגיעות קפה | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה בגרסה הקלה

עוגת גבינה מפנקת בגרסה הקלה

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה בגרסה הקלה

המרכיבים ל 15 מנות:

לקרם גבינה-וניל:
  • 2 כוסות חלב 3% שומן (480 מ"ל)
  • ½ 1 חבילות אינסטנט פודינג וניל צרפתי (120 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
לבישקוטים:
  • 25 בישקוטים ("לשונות חתול") לקישוט מסביב לעוגה
  • 20 בישקוטים, בנוסף- לשכבות העוגה
  • 1כוס נס קפה ואו/ אספרסו חזק מוכן וקר (בלי סוכר או חלב)
לקישוט:
  • 4 קוביות שוקולד מריר ללא תוספת סוכר
  • תותים טריים חצויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מכינים את הקרם: בקערה טורפים חלב אינסטנט פודינג וסוכר ומשהים ל-5 דקות בצד עד להסמכה. טורפים פנימה את הגבינה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מקצרים בסכין 1 ס”מ מכל אחד מ-25 הבישקוטים (לקישוט) בחתך ישר ככל האפשר. מעמידים את הבישקוטים על הצד החתוך בצפיפות בהיקף התבנית (משתדלים לחתוך ישר). מרכיבים את העוגה :

  • 04.

    טובלים 10 מהבישקוטים (לשכבות העוגה) טבילה קצרה בקפה ומסדרים בצפיפות בתחתית התבנית.

  • 05.

    משטחים מעל הבישקוטים מחצית מכמות הקרם מגוררים מעל שוקולד מריר מסדרים על הקרם את 10 הבישקוטים הנותרים – טבולים טבילה קצרה בקפה/אספרסו.

  • 06.

    מכסים במחצית הנותרת של הקרם. מעבירים למקרר לארבע שעות לפחות להתייצבות.

  • 07.

    מגוררים את השוקולד הנותר מעל העוגה.

  • 08.

    מסדרים חצאי תותים בהיקף העוגה.

  • 09.

    מסירים את מסגרת התבנית הקפיצית קושרים בסרט ומביאים אותה בשלמותה לשולחן.

הכנת? כאן מדרגים
(65)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.