עוגת גבינה יפנית
קבלו את עוגת הגבינה שכבשה את הרשת ומגיעה אלינו מיפן, היא כל כך רכה שמרגישה כמו ענן בפה. מתכון שחייבים לנסות!
המרכיבים ל10:
- 1/2 כוס חלב "תנובה"
- 225 גרם גבינת שמנת 25% "נפוליאון"
- 75 גרם חמאת "תנובה"
- 6 ביצים מופרדות
- כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס קמח
- 2 כפות קורנפלור
- קורט מלח
- 3/4 כוס סוכר
- להגשה: אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
* מחממים תנור ל 160 מעלות ומניחים בתחתית כלי עם רותחים ליצירת סביבת אדים, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
מחממים ביחד בסיר את החלב, חמאה וגבינת השמנת על להבה נמוכה עד שהתערובת נמסה ומתאחדת.
-
03.
מסירים מהאש, מצננים כ-5 דקות בטמפרטורת החדר. מוסיפים את החלמונים אחד- אחד תוך כדי ערבוב בין הוספה להוספה. מוסיפים וניל וטורפים עד שהתערובת מתאחדת.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים לתערובת את הקורנפלור והקמח וטורפים עד שהם נטמעים בבלילה לחלוטין ולא נשארים גושים.
-
05.
מקציפים את התערובת במהירות גבוהה חלבונים ומלח עד שמתחיל להיווצר קצף לבן.
-
06.
מוסיפים להקצפה בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד קבלת מרנג יציב גמיש ומבריק.
-
07.
מקפלים את המרנג לתערובת הגבינה בהדרגה עד שמקבלים בלילה אחידה וסמיכה.
-
08.
יוצקים לתבנית ומיישרים.
-
09.
מניחים את התבנית בתוך תבנית תנור עמוקה יחסית וממלאים אותה במים (בנוסף לכלי בתחתית התנור).
-
10.
אופים במשך 25 דק' ב160 מעלות ללא הפעלת הטורבו של התנור. לאחר מכן מנמיכים את החום ל-130 מעלות וממשיכים לאפות עוד 60-70 דקות. העוגה מוכנה כאשר היא זהובה ורוטטת מעט במרכז.
טיימר מופעל
-
11.
מצננים בטמפרטורת החדר ומחלצים מהתבנית. מפזרים לפני ההגשה אבקת סוכר.
הידעת?
עוגות גבינה הן מהפופולריות ביותר בעולם העוגות, אולם הן קיבלו שם של עוגות קשות להכנה. אז חשוב לנו לדייק - עוגת גבינה לא חייבת להיות סיפור קשה להכנה, זה הכל תלוי במתכון שבו משתמשים. קבלו מתכון מפנק ומפתיע לעוגת הגבינה שכבשה את הרשת ומגיעה אלינו מיפן, היא כל כך רכה שמרגישה כמו ענן בפה. בואו לגלות איך היפנים הצליחו ליצור את עוגת הגבינה הרכה בעולם, ולמה היא לא מסובכת להכנה. מתכון שחייבים לנסות!