עוגת גבינה קרה עם חלבה ושוקולד
עוגה קייצית ללא אפייה עטימה

המרכיבים ל 12:
- 150 גרם ביסקוויטים
- 100 גרם חלבה (עדיף בטעמים – חלבה-קפה, חלבה-קקאו, חלבה עם אגוזים או פיסטוקים וכד')
- 1/2 כפית קפה נמס
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1.5 מיכלי שמנת מתוקה לקצפת (חצי המיכל הנותר ישמש לציפוי)
- 150 גרם שוקולד לבן
- 2 כפות ליקר אמרטו או פרנג'ליקו (ליקר אגוזים) או אייריש קרים
- 1 חבילת גבינת שמנת נפוליאון 30%
- 250 גרם גבינה 9% או 5%
- 1/2 חבילה (40 גרם) אבקת פודינג וניל
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם חלבה
- חצי כפית קפה נמס
- 125 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת (חצי המיכל שנותר מהמלית)
- 2 כפות ליקר אמרטו/ פרנג'ליקו/ קפה/ברנדי
- שערות חלבה לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים על אש נמוכה 150 גרם שוקולד לבן עם 3 כפות שמנת מתוקה - תוך ערבוב מתמיד - רק עד להמסת השוקולד בשמנת. לאחר שהשוקולד נמס - מוסיפים 2 כפות ליקר, מערבבים היטב ומניחים להצטנן.
-
02.
משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ.
-
03.
טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים, החלבה והקפה לפירורים דקים, מערבבים עם החמאה המומסת ומשטחים בתבנית.
-
04.
מקציפים את השמנת המתוקה הנותרת עם חצי חבילת פודינג וניל – לקצפת יציבה.
-
05.
בקערה נפרדת מקציפים את הגבינות ותערובת השוקולד הלבן המקוררת.
-
06.
מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה והשוקולד הלבן לקבלת קציפה אחידה, מעבירים לתבנית, ומעבירים לקירור של כשעה בפריזר).
-
07.
לאחר שעה (לפחות – ניתן גם לחכות יותר) מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד, החלבה, הקפה והשמנת המתוקה בסיר קטן על אש נמוכה תוך ערבוב. לאחר שכל מרכיבי הציפוי נמסו, מורידים מהאש מערבבים פנימה את שתי כפות הליקר. מניחים לתערובת להצטנן כרבע שעה, כשמדי פעם נותנים לה ערבוב כדי שלא תתגבש.
-
08.
מורחים את הציפוי על מלית הגבינה.
-
09.
מקשטים בשערות חלבה או חלבה מפוררת.
-
10.
מכסים היטב בניילון נצמד ומקררים לילה במקרר.