מתכון עוגת גבינה ותפוחים | השף הלבן

עוגת גבינה ותפוחים

עוגת גבינה מושקעת עם תפוחים שתהפוך לשיחת הערב של האורחים

מאת: אתי אמר-אסייג
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה ותפוחים

המרכיבים ל מנות 12/תבנית 25X35:

לבסיס:
  • 140 גרם קמח
  • 100 גרם סוכר חום
  • 230 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
לקרם:
  • 500 גרם גבינת שמנת
  • 100 גרם סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
למילוי:
  • 2 תפוחים גרנד סמית
  • 1/2 כפית אבקת קינמון
  • 2 כפיות סוכר חום
לקרמבל:
  • 40 גרם פתיתי שיבולת שועל
  • 40 גרם קשיו קצוצים
  • 100 גרם סוכר חום
  • 120 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
  • 120 גרם קמח
לקרמל:
  • 150 גרם סוכר
  • 25 מ"ל מים
  • 125 מ"ל שמנת
  • 1/2 כפית גלוקוז
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קמצוץ של מלח
  • אפשרי: סוכריות טופי קרמל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממיםתנור לחום של 180 מעלות.

  • 02.

    מערבבים ביסודיות את הסוכר, הקמח וחמאה לבצק אחיד.

  • 03.

    מעבירים לתבנית אפיה 35X25 ומשטחים באופן שווה. אופים במשך 15 דקות עד להשחמה קלה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    בקערת המיקסר מקציפים את גבינת השמנת עם הסוכר עד שהתערובת חלקה. מוסיפים ביצים אחת בכל פעם ווניל.

  • 05.

    מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה - לא יותר מדי.

  • 06.

    יוצקים את השמנת על גבי הבסיס.

  • 07.

    מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל של כ-2 סנטימטרים. מערבבים עם קינמון ואבקת סוכר ויוצקים באופן שווה על פני הקרם.

  • 08.

    בקערה מערבבים קמח, קשיו, פתיתי שיבולת שועל, סוכר חום וחמאה לתערובת פירורית גסה.יוצקים באופן שווה על פני התפוחים.

  • 09.

    מחזירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 25 דקות, לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים עוד 5 דקות. אופן הכנת הקרמל:

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 10.

    במחבת גדולה ועמוקה מערבבים את הסוכר והמים על אש נמוכה במשך 3-4 דקות עד שהסוכר נמס. עד לקבלת צבע חום בהיר.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 11.

    מסירים מאש ומוסיפים את השמנת תוך בחישה באיטיות (בזהירות כי זה מתנפח) ומוסיפים את הוניל.

  • 12.

    מערבבים היטב ומניחים על אש נמוכה. מבשלים תוך בחישה במשך 2 דקות כל הזמן.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 13.

    מסירים מהאש ומוסיפים את גלוקוז תוך ערבוב טוב.

  • 14.

    ניתן לקצר את תהליך הקרמל ולהמיס סוכריות קרמל.

הכנת? כאן מדרגים
(17)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.