עוגת גבינה נהדרת בציפוי תותים - מתכון לכל אירוח | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה נהדרת בציפוי תותים

עוגת גבינה לשבועות המורכבת מבסיס בסיקוויטים, מלית גבינה וציפוי מחית תותים. עוגה לבנה אדומה מרהיבה לימי החג

מאת: דנה יעל אזולאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה נהדרת בציפוי תותים

המרכיבים ל10 מנות:

  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • 10 תותים בינוניים
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 750 גרם גבינת שמנת 30%
  • 250 גרם גבינה 5%
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 מיכל שמנת חמוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

     בסיס העוגה: במעבד מזון טוחנים ביסקוויטים לפירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא עד שמלית הגבינה מוכנה.

  • 02.

     מלית התותים: מרסקים את התותים יחד עם הסוכר במעבד מזון לתערובת חלקה. שומרים במקרר.

  • 03.

    מחממים תנור ל-120 מעלות. 

  • 04.

    הכנת מלית גבינה: מערבבים את הגבינות והסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים היטב, מוסיפים את השמנת וטורפים לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

  • 05.

     יוצקים את תערובת הגבינה על בסיס העוגה ואופים במשך כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהעוגה יציבה בדפנות ועדיין רוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומצננים.

  • 06.

     לאחר צינון יוצקים על העוגה את מלית התותים.

הכנת? כאן מדרגים
(7)