עוגת גבינה אפויה
מתכון פשוט שכל אחד יכול להכין ומהיר לעוגת גבינה אפויה נהדרת וקלילה מבלי להתפשר על הטעם – רק לערבב את המצרכים ולהכניס לתנור!
המרכיבים ל10 מנות / תבנית עגולה בקוטר 26:
- 4 ביצים
- כוס סוכר
- 625 גרם גבינה לבנה
- 4 כפות קורנפלור
- 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל
- 1 גביע שמנת חמוצה/ גיל
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף עמיד.
-
02.
בקערה נפרדת לערבב את החלמונים עם הגבינה והשמנת לתערובת חלקה מוסיפים את הקורנפלור ואינסטנט פודינג, מערבבים בעזרת מטרפה שלא יהיו גושים ומקפלים לבפנים את הקצף הלבן.
-
03.
משמנים תבנית עגולה 26 ומכניסים לתנור שחומם מראש (ההמלצה היא: לחמם את התנור מראש ל-200 מעלות ולשים את העוגה ל-10 דקות על 200 מעלות, אחרי 10 דקות להוריד ל-160 מעלות לשעה בערך) יש להסתכל על מרקם העוגה וצבע העוגה ולהחליט מתי היא מוכנה כל אחד ואופיו של התנור.
טיימר מופעל
-
04.
בסיום אין להוציא את עוגת הגבינה אלא רק לכבות את התנור במשך שעה על מנת שנפח העוגה לא יירד. עוגת גבינה אפויה - אופן הגשה: עוגת גבינה אפויה היא המטעם המפנק של הקיץ. לא מתוקה מידי, עדינה ואווירית, היא מתאימה במיוחד לאירוח אורחים על המרפסת סביב שיחה ערה על פוליטיקה. את עוגת הגבינה האפויה מומלץ מאוד להגיש עם מזלגות קטנים ולא עם כפיות, שכן המרקם האווירי שלה נשמר טוב יותר עם כלים עדינים, ואין סיבה לפגום בה. בתאבון!