מתכון לקייק פופס עוגת גבינה ואוכמניות בציפוי שוקולד לבן
איזה פינוק! עוגת גבינה אפוייה המוגשת בצורה מדליקה: על מקל! מצפים בשוקולד ובסוכריות צבעוניות והנה, קניתם את לב הילדים.
המרכיבים ל20-25:
- 750 גרם (3 קופסאות) גבינת שמנת נפוליאון, בטמפרטורת החדר
- 1 גביע שמנת חמוצה תנובה
- 3 ביצים
- ⅓ כוס סוכר
- גרידת קליפת לימון מ 1 לימון
- 2 כפיות תמצית וניל איכותית
- 6 כפות קמח
- ⅓ כפית אבקת אפייה
- 1 כוס פירות יער קפואים סנפרוסט
- 200 גרם שוקולד לבן קצוץ + 1 כפית חמאה
- אגוזים קצוצים, סוכריות צבעוניות, קוקוס קלוי, פירורי עוגיות ועוד ועוד...
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים היטב תבנית בקוטר 24 ס"מ
-
02.
בקערת מיקסר טורפים גבינה, שמנת חמוצה, שליש כוס סוכר, קליפת לימון ווניל.
-
03.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה וממתינים שכל ביצה תטמע בתערובת.
-
04.
מוסיפים לתערובת את הקמח ואבקת האפייה וטורפים שוב.
-
05.
מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 45 דקות. אחרי 45 מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד 10 דקות. אחרי 10 דקות פותחים את דלת התנור ומשאירים את העוגה להצטנן לאיטה. כעבור 30 דקות מעבירים את העוגה למקרר לשלוש שעות עד לילה שלם.
טיימר מופעל
-
06.
כשהעוגה קרה יוצרים ממנה כדורים בעזרת כפית קטנה (עדיף לא להשתמש בקצוות העוגה השחומים).
-
07.
מגלגלים ביד כל כדור ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. תוקעים מקל במרכז כל כדור ומקפיאים כשעתיים.
-
08.
ממיסים שוקולד לבן וחמאה במיקרוגל בפולסים קצרים, ומעבירים לקערה קטנה. טובלים כל כדור גבינה קפוא ומיד אח״כ טובלים בקערת הקישוט.שומרים בקירור!