כיסוני גבינה (קרעפלך עם גבינה)
כיסוני גבינה

המרכיבים ל 6 יחידות:
- 2 כוסות קמח רגיל
- 2 ביצים
- 0.25 כפית מלח
- 0.33 כוס מים
- 250 גרם גבינת כנען
- 3 שקיות סוכר וניל
- 1 ביצה
- שמנת חמוצה
- סוכר
הוראות הכנה:
- 
								01.
								מערבבים יחד את חומרי הבצק ורק 2/3 מכמות המים. 
- 
								02.
								מוסיפים עוד מים לפי הצורך עד שמתקבל בצק גמיש וחלק. מכסים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה במקרר. 
- 
								03.
								מערבבים את כל חומרי המלית. 
- 
								04.
								מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח. קורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר של 7-8 ס"מ. 
- 
								05.
								שמים כפית מהמלית במרכז כל עיגול וסוגרים כל עיגול לחצי. מהדקים היטב בעזרת האצבעות. 
- 
								06.
								עיצוב הכיסונים: שמים את שתי הפינות שהתקבלו זו על זו ומהדקים יחד. 
- 
								07.
								את שאריות הבצק לשים ומרדדים שוב. 
- 
								08.
								מרתיחים מים עם קצת מלח בסיר רחב. כשהמים רותחים מכניסים את הקרפלך בזהירות לסיר. 
- 
								09.
								מאחר ויש להם נטייה לשקוע, יש לשחררם בעזרת כף עץ על מנת שיוכלו לשחות בחופשיות בסיר, ולבסוף לצוף. 
- 
								10.
								לאחר בישול של כ-12-15 דקות להוציא את הקרפלך בעזרת כף מחוררת ולשים במסננת. טיימר מופעל
- 
								11.
								כשכל המים נזלו מטה, אפשר להעביר לקערה ולערבב עם קצת חמאה על מנת שלא ידבקו. 
- 
								12.
								להגיש את המקסימים האילו זרויים בסוכר ועם כף שמנת חמוצה על יד. 
 
									

