מתכון כיסוני גבינה (קרעפלך עם גבינה) | השף הלבן

כיסוני גבינה (קרעפלך עם גבינה)

כיסוני גבינה

מאת: דליה ע
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
כיסוני גבינה (קרעפלך עם גבינה)

המרכיבים ל 6 יחידות:

לבצק:
  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 2 ביצים
  • 0.25 כפית מלח
  • 0.33 כוס מים
למלית:
  • 250 גרם גבינת כנען
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 1 ביצה
להגשה:
  • שמנת חמוצה
  • סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים יחד את חומרי הבצק ורק 2/3 מכמות המים.

  • 02.

    מוסיפים עוד מים לפי הצורך עד שמתקבל בצק גמיש וחלק. מכסים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה במקרר.

  • 03.

    מערבבים את כל חומרי המלית.

  • 04.

    מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח. קורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר של 7-8 ס"מ.

  • 05.

    שמים כפית מהמלית במרכז כל עיגול וסוגרים כל עיגול לחצי. מהדקים היטב בעזרת האצבעות.

  • 06.

    עיצוב הכיסונים: שמים את שתי הפינות שהתקבלו זו על זו ומהדקים יחד.

  • 07.

    את שאריות הבצק לשים ומרדדים שוב.

  • 08.

    מרתיחים מים עם קצת מלח בסיר רחב. כשהמים רותחים מכניסים את הקרפלך בזהירות לסיר.

  • 09.

    מאחר ויש להם נטייה לשקוע, יש לשחררם בעזרת כף עץ על מנת שיוכלו לשחות בחופשיות בסיר, ולבסוף לצוף.

  • 10.

    לאחר בישול של כ-12-15 דקות להוציא את הקרפלך בעזרת כף מחוררת ולשים במסננת.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 11.

    כשכל המים נזלו מטה, אפשר להעביר לקערה ולערבב עם קצת חמאה על מנת שלא ידבקו.

  • 12.

    להגיש את המקסימים האילו זרויים בסוכר ועם כף שמנת חמוצה על יד.

הכנת? כאן מדרגים
(55)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.