ארטיקים של עוגת גבינה ואוכמניות | השף הלבן

מתכון לארטיקים של עוגת גבינה ואוכמניות

קבלו את המרענן הרשמי לקיץ

מאת: ענבל לביא
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לארטיקים של עוגת גבינה ואוכמניות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נמרוד סונדרס

המרכיבים ל8 יחידות:

  • 1 שקית (300 גרם) אוכמניות כחולות קפואות, מופשרות, "סנפרוסט"
  • 4 כפות (40 גרם) סוכר
  • 1/2 גביע (115 גרם) גבינת שמנת 25%
  • 1/2 פחית (200 גרם )חלב מרוכז ממותק
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1 גביע (250 מ"ל )שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    טוחנים 200 גרם מכמות האוכמניות המופשרות במעבד מזון או בבלנדר עד לקבלת מחית פרי חלקה. מעבירים את המחית לסיר קטן, מוסיפים 3 כפות מכמות הסוכר ומבשלים קלות עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת חמימה.

  • 02.

    05pt;background:white">

  • 03.

    מסננים את מחית האוכמניות לקערה, תוך כדי מעיכה בכף עד לסינון המחית כולה וקבלת רוטב חלק. מקררים היטב.

  • 04.

    מערבבים בקערה גבינת שמנת, חלב מרוכז ממותק, תמצית וניל, קורט מלח וכף הסוכר הנותרת עד לקבלת תערובת חלקה. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתוך הקערה עד לקבלת קרם חלק.

  • 05.

    05pt;background:white">

  • 06.

    יוצקים לתבניות ארטיקים את תערובת הגבינה לסירוגין עם מחית האוכמניות והאוכמניות השלמות. אם רוצים משיישים מעט את התערובת בעזרת קיסם. מקפיאים ל-6 שעות לפחות ורצוי למשך הלילה.

הכנת? כאן מדרגים
(7)