עוגת שיש מנגו ושוקולד
כתום הוא המתוק החדש. עוגה בחושה משובחת בצבעי לבן, כתום וחום ובטעמים של ליים ומנגו – שותפים לעונה – שזורים בפסי שוקולד.
המרכיבים ל12:
- 250 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
- ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מ־2 לימוני ליים (או מלימון גדול)
- 3 ביצים גדולות
- 2 כוסות (250 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 2+2 כפות מיץ ליים (או מיץ לימון)
- ⅔ כוס (160 מ"ל) מחית ממנגו כתום ובשל
- 2 כפות קוקוס טחון
- 50 גרם שוקולד מריר שרוסק לפירורים עדינים עם ביסקוויט פתי־בר
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים היטב את התבנית (משתמשים בשאריות שעל פנים העטיפות של החמאה), וזורים מעט סוכר על תחתיתה ועל דופנותיה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתוכנית טורבו).
-
02.
מערבלים את החמאה עם סוכר, תמצית וניל וקליפת ליים מגוררת במשך 5-4 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים 2 כפות מיץ ליים, ומערבלים רק עד שהתערובת כמעט אחידה.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים קצת פחות מחצי הכמות של תערובת העוגה לקערה שנייה. מוסיפים לקערה הראשונה את 2 כפות מיץ הליים הנותרות, ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את מחית המנגו ואת הקוקוס לתערובת שבקערה השנייה, ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
-
04.
מניחים 6-5 כפות מתערובת הווניל על תחתית התבנית - משאירים רווחים בין גושי הבצק. זורים מהשוקולד המרוסק. מניחים כפות מלאות מתערובת המנגו בין גושי תערובת הווניל , וזורים עוד פירורי שוקולד. ממשיכים להניח כפות מלאות משתי התערובת לסירוגין. זורים פירורי שוקולד בין השכבות.
-
05.
אופים במרכז התנור במשך 50-45 דקות, עד שמרכז העוגה קפיצי למגע וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים את העוגה לגמרי לפני שהופכים אותה על מגש.טיפ: אם נפלתם על מנגו תפל (קורה), אפשר להוסיף למחית 1 כף תרכיז מנגו קפוא כדי לחזק את הטעם.
טיימר מופעל