עוגת שיש ללא גלוטן עם קוקוס ושוקולד קלה להכנה | השף הלבן

עוגת שיש ללא גלוטן עם קוקוס ושוקולד

מכורים לשילוב של קוקוס ושוקולד? זו בדיוק העוגה בשבילכם. קלילה להכנה, רכה ועסיסית ועם בונוס לנמנעים מגלוטן – היא ללא גלוטן וגם כשרה לפסח. לגזור ולשמור

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 10:

  • 1/2 כוס שקדים טחונים
  • 1/4 כוס קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
  • 3/4 כוס שבבי קוקוס
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • 1/4 כוס משקה שקדים או סויה "תנובה ALTERNATIVE"
  • 2 כפות חומץ
לשיוש השוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר מומס
  • 1/4 כוס משקה שקדים או סויה "תנובה ALTERNATIVE"
גודל תבנית: אנגלישקייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית. מערבבים בקערה שקדים טחונים, קמח תפו"א, קוקוס, אבקת אפייה, סודה ומלח. מוסיפים שמן, סוכר וניל, ביצים, משקה צמחי וחומץ וטורפים לעיסה אחידה.

  • 02.

    ממיסים את השוקולד בקערה. מצננים מעט שלא יהיה חם מאוד ומוסיפים לא 4 כפות מעיסת הקוקוס ומערבבים. מוסיפים משקה צמחי ומערבבים לעיסה אחידה.

  • 03.

    יוצקים את בלילת הקוקוס לתבנית, יוצקים את בלילת השוקולד ובעזרת סכין עוברים בין שתי הבלילות ליצירת שיוש. אופים 35 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי. מצננים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.