עוגת קוקוס לפסח בחמש דקות עבודה | השף הלבן

עוגת קוקוס לפסח בחמש דקות עבודה

עוגת קוקוס, יוגורט ושוקוצ'יפס עסיסית ומשגעת, שמתאימה גם לחולי צליאק, קלת-הכנה, ללא שימוש במיקסר!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת קוקוס לפסח בחמש דקות עבודה

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 60 גרם חמאה רכה
  • 140 גרם (3/4 כוס פחות כף) סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 חלמון מביצה גדולה
  • 50 מ"ל (1/5 כוס) שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 100 מ"ל (2/3 גביע) יוגורט עיזים
  • 55 גרם (כ-1/2 כוס לא מהודקת ועוד כפית) אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים דק)
  • 70 גרם (1/2 כוס פחות כף) קמח תפוחי אדמה
  • 45 גרם (1/3 כוס לא מהודקת) קמח אורז לבן (להשיג בחנויות טבע)
  • 75 גרם (3/4 כוס) קוקוס טחון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 50 גרם (כ-1/3 כוס פחות כף) שוקוצ'יפס מריר (רצוי 60% מוצקי קקאו)
גודל תבנית: לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    טיפ: זכרו לרכך חמאה מבעוד מועד.

  • 02.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ במעט חמאה מומסת או שמן קנולה.

  • 03.

    בקערה בינונית גדולה מערבבים במרית חמאה רכה וסוכר, עד לאיחוד.

  • 04.

    מוסיפים ביצים וחלמון וטורפים במטרף ידני עד לאיחוד והשגת מעט נפח.

  • 05.

    מוסיפים שמן קנולה, תמצית וניל ויוגורט עיזים וטורפים עד לאיחוד.

  • 06.

    בקערה קטנה מערבבים אבקת שקדים, קמח תפוחי אדמה, קמח אורז לבן, קוקוס, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקערה הגדולה וטורפים או מערבבים במרית עד לאיחוד.

  • 07.

    יוצקים לתבנית המשומנת מחצית מהעיסה, מפזרים מחצית מהשוקוצ'יפס, יוצקים את המחצית השנייה של העיסה ומפזרים את המחצית השנייה של השוקוצ'יפס. מכניסים לתנור ואופים 30 דקות או עד להתייצבות והזהבה טובה/השחמה קלה ועד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים, מצננים כשלוש שעות ומגישים.אפשר להקפיא ולהפשיר בטמפ' החדר.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.