עוגת וניל רכה עם פירות יער
עוגה נהדרת שכולם אוהבים. השימוש בחלב וניל מעניק לה טעם ונילי נהדר, בשילוב פירות יער חמצמצים זו עוגה נפלאה שאתם תכינו שוב ושוב. מומלץ להגיש עם כוס קפה מפנקת

המרכיבים ל עוגה אחת:
- 3 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- 1 כוס חלב תנובה בטעם וניל
- ½1 כוסות קמח
- ½1 כפיות אבקת אפייה
- ¼ כפית מלח
- 1 כוס פירות יער קפואים "סנפרוסט", מעורבבים עם כף קמח
- 100 גרם אבקת סוכר
- 3-4 כפות פירות יער קפואים "סנפרוסט"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, משמנים היטב את התבנית ומקמחים אותה קלות.
-
02.
בקערה גדולה טורפים את הביצים והסוכר. מוסיפים שמן וטורפים היטב. מוסיפים את החלב וממשיכים לטרוף.
-
03.
מניחים מסננת על הקערה ומנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח. מערבבים עם מטרפה רק עד שהבלילה אחידה ולא מעבר לכך. ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה. מוסיפים את פירות היער ומערבבים קלות.
-
04.
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ-35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מומלץ לסובב את התבנית בתנור במהלך האפייה, לאפייה אחידה.
טיימר מופעל
-
05.
מצננים את העוגה לחלוטין, והופכים אותה על רשת צינון. אם תנסו להפוך את העוגה כשהיא חמימה היא עלולה להתפרק.
-
06.
בעזרת סכין ארוכה חותכים את הגבעה ומיישרים את העוגה. הופכים את העוגה על צלחת הגשה.
-
07.
להכנת הציפוי: שמים את פירות היער במיקרוגל ל-20-30 שניות, מעבירים אותם דרך מסננת קטנה ושומרים את הנוזלים. שמים את אבקת הסוכר בקערה ומוזגים את הנוזל של פירות היער, כף אחרי כף. טורפים היטב עד שהאבקה נמסה והופכת לנוזלית. אל תוסיפו את כל הנוזלים בבת אחת כדי שלא יתקבל ציפוי נוזלי מידי. כשהבלילה מגיעה למרקם של ציפוי מוזגים אותה על העוגה. הציפוי מתקשה כעבור כמה דקות.
-
08.
לאחר שהציפוי התקשה, פורסים את העוגה ומגישים לצד כוס קפה מפנקת עם חלב וניל.