עוגת בננות, קוקוס ושוקולד חלב של הקונדיטור דור משה | השף הלבן

עוגת בננות, קוקוס ושוקולד חלב

לא משנה מה יגידו, אין כמו עוגה בחושה ביתית. קבלו את המתכון המעולה של דור משה לעוגת בננות, קוקוס ושוקולד חלב שמכינים בקלי קלות ובלי הרבה מאמץ

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים לעוגה אחת:

  • 200 גרם חמאה מומסת
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר דמררה
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 4 ביצים בגודל L
  • 4 בננות בגודל בינוני
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה
  • כפית תמצית וניל
  • 2 ו-⅓ כוסות (325 גרם) קמח
  • כפית סודה לשתייה
  • כפית ו-¼ אבקת אפייה
  • חצי כוס (45 גרם) קוקוס טחון
  • ¾ כפית מלח
  • ½ כפית קינמון
  • 200 גרם שוקולד חלב
גודל תבנית: תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים את התבנית בשכבה דקה ואחידה של חמאה ולאחר מכן מפדרים אותה בקמח, כך שכל התבנית תהיה מקומחת. מנערים מהתבנית את שאריות הקמח.

  • 02.

    בקערה בינונית טורפים את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצים, הבננות, השמנת והוניל וטורפים היטב.

  • 03.

    בקערה נוספת מערבבים את הקמח, הסודה, אבקת האפייה, הקוקוס, המלח והקינמון.

  • 04.

    מאחדים את שתי התערובות ומקפלים רק עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומקפלים אותו עד לאיחוד.

  • 05.

    אופים כ-55 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים מהתנור ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:55:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)