עוגה־קינוח תפוחים ואגסים | השף הלבן

עוגה־קינוח תפוחים ואגסים

שילוב של "קומפוט" תפוחים ואגסים ועוגת שקדים בחושה; יחד – קינוח מענג. מגישים חם בתוספת שמנת חמוצה או קצפת.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגה־קינוח תפוחים ואגסים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8:

  • 3 תפוחים גדולים מזן "מוזהב"
  • 2 אגסים גדולים או 3 בינוניים
  • מיץ מלימון שלם (שומרים כף אחת לעוגה)
  • 1 כפית זנגביל טרי מגורר דק
  • ½ כוס (90 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1 כפית קורנפלור
לתערובת העוגה:
  • 120 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר + 5 גרם נוספים לשימון התבנית
  • 1 כוס + 2 כפות (225 גרם) סוכר לבן
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כוס קמח כמעט מלאה (פחות 1 כף)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ⅓ כוס (35 גרם) שקדים מולבנים טחונים
  • ¼ כוס פרוסות שקדים מולבנים לעיטור
  • להגשה: שמנת חמוצה "של פעם" 17% או קצפת מומתקת קלות
גודל תבנית: תבנית מרובעת 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית אפייה מרובעת 24x24 ס"מ ב־5 גרם חמאה (כדאי לבחור בתבנית זכוכית או קרמיקה שמתאימה להגשה). מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).

  • 02.

    קולפים את התפוחים ואת האגסים, חותכים לרבעים ומסלקים את הליבות. פורסים לפרוסות דקות. מעבירים את הפרוסות לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון ואת הזנגביל ומערבבים. מערבבים את הסוכר החום עם הקורנפלור, זורים על פרוסות הפרי ומערבבים שוב. מעבירים לתבנית המוכנה ומהדקים לשכבה בעובי אחיד.

  • 03.

    מכינים את תערובת העוגה. מערבלים יחד חמאה, סוכר וקליפת לימון לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם, וטורפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים מיץ לימון, קמח מנופה עם אבקת אפייה ושקדים טחונים, ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה. מניחים כפות מהתערובת על פני שכבת התפוחים, ומחליקים לשכבה אחידה בסכין מדורגת. זורים למעלה פרוסות שקדים.

  • 04.

    אופים במדף האמצעי של התנור במשך 50-45 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי. מגישים את העוגה כשהיא חמה או פושרת - מומלץ בתוספת שמנת חמוצה "של פעם" או קצפת מומתקת קלות. מוציאים את המנות מהתבנית בכף גדולה. (אם העוגה הצטננה, אפשר להכניס אותה לחימום קצר במיקרוגל - עדיף לחמם כל מנה בנפרד.)

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)