מתכון עוגה עם קצפת ותותים | השף הלבן

עוגה עם קצפת ותותים

עוגת מיץ תפוזים ושקדים עם ציפוי של קצפת ותותים טריים. עוגה קלה להכנה ואהובה על כולם.

מאת: ליטל אקדע
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגה עם קצפת ותותים

המרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או סיר פלא משומן ומקומח:

לעוגה:
  • 4 ביצים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1.5 כוסות קמח מנופה
  • 1/2 כוס שקדים מולבנים טחונים דק מאוד
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • 1 כף קוניאק
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית תמצית רום או ליקר תפוזים
  • 1 שקית אבקת אפייה
לקצפת:
  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • חבילה תותים פרוסים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקציפים במיקסר או מערבל חשמלי את הביצים שלמות. ברגע שנוצר קצף מוסיפים להן באטיות ובהדרגה את הסוכר. מקציפים כ-8 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

     מקפלים את הקמח והשקדים הטחונים אל הקצף בשתיים-שלוש תנועות ערבוב. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים והקליפות המגוררות. מוסיפים את יתר החומרים ומבליעים לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבצק אל התבנית המשומנת.

  • 03.

     אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-35 -40 דקות, עד לקבלת גוון חום זהוב ושהעוגה קפיצית למגע - אפשר גם לבדוק בעזרת קיסם. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 04.

    מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקבלת קצפת יציבה.

  • 05.

     לאחר שהעוגה הצטננה, מורחים עליה את הקצפת ומקשטים בפרוסות התותים.

הכנת? כאן מדרגים
(46)