מתכון לעוגת גבינה בחושה עם שזיפים
עוגה בחושה, עוגת גבינה ועוגת פירות בחבילה אחת, שמאגדת בתוכה את כל הטוב שבשלוש. ההכנה פשוטה מאוד והטעם פשוט מושלם. העוגה טעימה מאוד כשיש בה עדיין שרידי חמימות, אך היא שומרת על איכותה גם אחרי שהות של 4-3 ימים במקרר (מכוסה היטב, כדי למנוע התייבשות וספיגות ריחות).
המרכיבים לעוגה בקוטר 24 ס"מ:
- 200 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- 1 כוס (200 גרם) סוכר + 1 כף סוכר לזרייה בתבנית
- 2 שקיקים (2x10 גרם) סוכר וניל
- קליפה מגוררת מלימון גדול (½ כפית הולכת למלית)
- 3 ביצים גדולות
- ½1 כוסות (190 גרם) קמח
- ½ כפית אבקת אפייה
- 1 כף קורנפלור
- קורט נדיב של מלח
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 2 כפות שמנת חמוצה "תנובה" 15%
- 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת "נפוליאון" בטעם טבעי 25%
- 1 ביצה גדולה
- ¼ כוס (50 גרם) + 2 כפיות סוכר
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
- ½ כפית קליפת לימון מגוררת (מורידים מקליפת הלימון שמיועדת לעוגה)
- 2 כפיות קורנפלור
- 3 שזיפים (צהובים או אדומים) חתוכים ל־8 פלחים כל אחד
- ¼ כפית קינמון
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים את הפנים של תבנית טבעת מתפרקת בקוטר 24-22 ס"מ ב־5 גרם מהחמאה וזורים כף סוכר על התחתית, על הדפנות ועל הארובה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות) כשתבנית התנור הגדולה מושחלת במדף האמצעי.
-
02.
מכינים את מלית הגבינה. בקערה קטנה טורפים יחד גבינה, ביצה, ¼ כוס סוכר, סוכר וניל, מיץ לימון, קליפת לימון וכפית קורנפלור לתערובת אחידה .
-
03.
מכינים את תערובת העוגה. מערבלים יחד חמאה, כוס סוכר, סוכר וניל ומה שנותר מקליפת הלימון המגוררת במשך 5-4 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה וטורפים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, קורנפלור ומלח ומוסיפים מיץ לימון ושמנת. מערבלים רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושי קמח.
טיימר מופעל
-
04.
מעבירים את תערובת העוגה לתבנית ומורחים אותה על התחתית ועל הדפנות - כולל הארובה - כדי ליצור מעין "חפיר" בצק עגול עמוק שיכיל בתוכו את מלית הגבינה. יוצקים פנימה את מלית הגבינה.
-
05.
בוזקים את כפית הקורנפלור הנותרת על פלחי השזיפים ומערבבים קלות כדי לצפות את הפירות בשכבה דקה של קורנפלור. מסדרים את פלחי השזיפים במעגל צפוף בתוך מלית הגבינה, כשצד הקליפה כלפי מעלה. מערבבים את הקינמון עם 2 כפיות הסוכר וזורים על מלית הגבינה.
-
06.
מניחים את התבנית על תבנית התנור החמה ואופים במשך 55-45 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם שננעץ במרכז יוצא כשרק כמה פירורי גבינה דבוקים אליו. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית.
טיימר מופעל