יירטופיטה - עוגת יוגורט בחושה | השף הלבן

יירטופיטה – עוגת יוגורט בחושה

עוגה ביתית רכה, עסיסית ומושלמת עם טעמים רעננים של הדרים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
יירטופיטה - עוגת יוגורט בחושה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 12:

  • 100 גרם חמאת "תנובה" רכה, בטמפרטורת החדר
  • 2/3 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 מיכל (150 גרם) יוגורט עיזים פיראוס
  • 1 כפית גרידת לימון או ליים + 1 כפית להגשה
  • 1 כפית גרידת תפוז
  • 1 כפית וניל
  • קורט מלח
  • 2/3 1 כוסות קמח
  • 3 כפיות אבקת אפיה
לסירופ:
  • 1 כוסות מים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2-3 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס סוכר
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או 6 תבניות איש

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה ומבשלים כ 3 דקות עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך מעט. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    שמים במעבד מזון חמאה סוכר וביצים ומעבדים לקרם אוורירי. מוסיפים יוגורט, גרידת לימון, גרידת תפוז, וניל ומלח ומעבדים לקרם חלק. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים בקצרה עד לעיסה אחידה ולא יותר.

  • 03.

    מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית. מעבירים את העיסה לתבנית ואופים כ 45 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ (הקר). מצננים מעט, בוזקים גרידת ליים או לימון ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.