אייס קפה גרוס
המשקה הפופולרי ביותר בקיץ הישראלי זה אייס קפה – קפוא, חזק ומתוק, במרקם גרוס, שמעיר ומקרר את הגוף. המתכון של אולגה טוכשר לאייס קפה עם משקה שיבולת שועל
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: אולגה טוכשר
עיצוב: אולגה טוכשר
המרכיבים ל 1-2:
- 360 מ"ל (1.5 כוסות) משקה BARISTA שיבולת שועל "תנובה ALTERNATIVE"
- 240 מ"ל (1 כוס) קפה חזק שהתקרר
- 80 מ"ל סירופ סוכר, או לפי הטעם
- קוביות קרח
להגשה:
- פולי קקאו גרוסים
- קוביות שוקולד
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים קוביות קרח ממשקה שיבולת שועל: יוצקים את המשקה לתבנית קוביות קרח ומקפיאים למשך לילה. לכל מנה צריך 8-10 קוביות קרח ממשקה שיבולת שועל, כלומר ל-2 מנות צריך מגש קרח שלם.
-
02.
מכינים את האייס קפה: שמים את כל מרכיבי המתכון בקערת בלנדר וטוחנים לקפה קר גרוס במרקם אחיד. מוסיפים קוביות קרח רגיל בהתאם לצורך כדי לקבל מרקם סמיך יותר.
-
03.
מוזגים את האייס קפה לכוסות הגשה ומגישים מיד עם תוספת פולי קקאו גרוסים וקוביות שוקולד.
הכנת? כאן מדרגים