פנקייק יפני – אווריריים ועדינים | השף הלבן

פנקייק יפני

הם אווריריים ועדינים יותר מהפנקייקים הרגילים, ממש מזכירים ענן. ככה תכינו בקלות את הפנקייקים המושלמים לסופ"ש

מאת: עידית נרקיס כ"ץ
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל6-7:

  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) רוויון "תנובה"
  • 3 כפות סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • כף שמן צמחי
  • ¼ 1 כוסות קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית סודה לשתייה
  • ¼ כפית מלח
להגשה:
  • סירופ מייפל
  • פירות טריים

הוראות הכנה:

  • 01.

    טוחנים בבלנדר את הביצים, הרוויון, הסוכר, הווניל והשמן, עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. 

  • 02.

    מוסיפים את שאר המרכיבים - הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה והמלח, וטוחנים קצרות, עד שהתערובת חלקה. 

  • 03.

    מחממים מחבת (עדיף נון-סטיק) ומשמנים קלות רינג בקוטר של 8 ס"מ ובגובה של

  • 04.

    5 ס"מ. 

  • 05.

    מניחים את הרינג על המחבת לכדקה כדי שיתחמם. 

  • 06.

    יוצקים מהבלילה עד ½-⅔ גובה הרינג. מטגנים על אש בינונית-נמוכה כ-4 דקות. אחרי 4 דקות מציצים בזהירות (בעזרת מרית) ובודקים אם התחתית השחימה קלות. אם לא, משאירים לעוד כדקה. 

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 07.

    מכניסים מרית מתחת לרינג והופכים בנחישות ובמהירות לצד השני. מטגנים עוד כ-3 דקות עד שהצד השני משחים ובלחיצה על הפנקייק מרגישים שהאצבע לא שוקעת פנימה. 

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 08.

    מסירים מהאש, מרימים בעזרת מגבת (זהירות, זה חם) ומחלצים את הפנקייק מהרינג. אפשר להעביר סכין חדה בהיקף הרינג כדי לשחרר את הפנקייק. 

  • 09.

    חוזרים כך עם שאר הבלילה. 

  • 10.

    מגישים עם סירופ מייפל ופירות טריים.

הכנת? כאן מדרגים
(4)