פנקייק יפני
הם אווריריים ועדינים יותר מהפנקייקים הרגילים, ממש מזכירים ענן. ככה תכינו בקלות את הפנקייקים המושלמים לסופ"ש
המרכיבים ל6-7:
- 2 ביצים
- 3/4 כוס (180 מ"ל) רוויון "תנובה"
- 3 כפות סוכר
- כפית תמצית וניל
- כף שמן צמחי
- ¼ 1 כוסות קמח
- ½ כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית סודה לשתייה
- ¼ כפית מלח
- סירופ מייפל
- פירות טריים
הוראות הכנה:
-
01.
טוחנים בבלנדר את הביצים, הרוויון, הסוכר, הווניל והשמן, עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
-
02.
מוסיפים את שאר המרכיבים - הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה והמלח, וטוחנים קצרות, עד שהתערובת חלקה.
-
03.
מחממים מחבת (עדיף נון-סטיק) ומשמנים קלות רינג בקוטר של 8 ס"מ ובגובה של
-
04.
5 ס"מ.
-
05.
מניחים את הרינג על המחבת לכדקה כדי שיתחמם.
-
06.
יוצקים מהבלילה עד ½-⅔ גובה הרינג. מטגנים על אש בינונית-נמוכה כ-4 דקות. אחרי 4 דקות מציצים בזהירות (בעזרת מרית) ובודקים אם התחתית השחימה קלות. אם לא, משאירים לעוד כדקה.
טיימר מופעל
-
07.
מכניסים מרית מתחת לרינג והופכים בנחישות ובמהירות לצד השני. מטגנים עוד כ-3 דקות עד שהצד השני משחים ובלחיצה על הפנקייק מרגישים שהאצבע לא שוקעת פנימה.
טיימר מופעל
-
08.
מסירים מהאש, מרימים בעזרת מגבת (זהירות, זה חם) ומחלצים את הפנקייק מהרינג. אפשר להעביר סכין חדה בהיקף הרינג כדי לשחרר את הפנקייק.
-
09.
חוזרים כך עם שאר הבלילה.
-
10.
מגישים עם סירופ מייפל ופירות טריים.