פנקייקס בננות וטופו טבעוני וטעים - ללא גלוטן | השף הלבן

פנקייקס בננות וטופו טבעוני ללא גלוטן

פנקייקס ממכרים לארוחת בוקר מתוקה (בלי סוכר לבן) או כקינוח מפנק

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פנקייקס בננות וטופו טבעוני ללא גלוטן
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל15:

  • 1 כוס (כ-3 בננות) בננות מעוכות במזלג
  • 1/2 חבילת טופו אלטרנטיב טבעי, מגורר במגררת דקה
  • 2 כפות מייפל
  • 1/4 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 1 כף חומץ
  • 1/4 כוס שקדים טחונים
  • 3/4 כוס קמח טפיוקה
  • 2/3 כפית אבקת סודה
  • לטיגון: שמן קוקוס או שמן צמחי אחר
  • להגשה: אבקת סוכר (לא הכרחי), מייפל, אגוזי פקאן קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בננות, טופו, מייפל, קינמון, מלח וחומץ לעיסה אחידה. מוסיפים שקדים ומערבבים. מוסיפים טפיוקה וסודה ומערבבים לעיסה אחידה.

  • 02.

    מצפים צלחת רחבה בנייר סופג. מחממים שמן במחבת בגובה של כ 3/4 ס"מ. כשהשמן חם מנמיכים ללהבה קטנה ובעזרת כף יוצקים למחבת כף עיסה. מטגנים כ 1-2 דקות עד שתחתית הפנקייק מזהיבה, הופכים ומטגנים 1-2 דקות נוספות. מוציאים לצלחת.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    להגשה מניחים 3-4 יחידות בצלחת, בוזקים אבקת סוכר ואגוזי פקאן ויוצקים מייפל.

הכנת? כאן מדרגים
(0)