פנקייקס בננות וטופו טבעוני ללא גלוטן
פנקייקס ממכרים לארוחת בוקר מתוקה (בלי סוכר לבן) או כקינוח מפנק
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל15:
- 1 כוס (כ-3 בננות) בננות מעוכות במזלג
- 1/2 חבילת טופו אלטרנטיב טבעי, מגורר במגררת דקה
- 2 כפות מייפל
- 1/4 כפית קינמון
- קורט מלח
- 1 כף חומץ
- 1/4 כוס שקדים טחונים
- 3/4 כוס קמח טפיוקה
- 2/3 כפית אבקת סודה
- לטיגון: שמן קוקוס או שמן צמחי אחר
- להגשה: אבקת סוכר (לא הכרחי), מייפל, אגוזי פקאן קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בננות, טופו, מייפל, קינמון, מלח וחומץ לעיסה אחידה. מוסיפים שקדים ומערבבים. מוסיפים טפיוקה וסודה ומערבבים לעיסה אחידה.
-
02.
מצפים צלחת רחבה בנייר סופג. מחממים שמן במחבת בגובה של כ 3/4 ס"מ. כשהשמן חם מנמיכים ללהבה קטנה ובעזרת כף יוצקים למחבת כף עיסה. מטגנים כ 1-2 דקות עד שתחתית הפנקייק מזהיבה, הופכים ומטגנים 1-2 דקות נוספות. מוציאים לצלחת.
טיימר מופעל
-
03.
להגשה מניחים 3-4 יחידות בצלחת, בוזקים אבקת סוכר ואגוזי פקאן ויוצקים מייפל.
הכנת? כאן מדרגים