מתכון כנאפה עם גבינת פטה כבשים של מירי כהן - טעים וקל להכנה | השף הלבן

כנאפה עם גבינת פטה כבשים של מירי כהן

המתכון שכולם מדברים עליו: הכנאפה הממכרת של מירי כהן עם גבינת פטה כבשים ופיסטוקים. מגישים עם סילאן וגלידת וניל. תתכוננו להתאהב מחדש בקינוח האהוב!

מאת: מירי כהן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כנאפה עם גבינת פטה כבשים של מירי כהן
צילום: מירי כהן עיצוב: מירי כהן

המרכיבים ל כנאפה אחת:

  • 1/3 חבילה (80 גרם) פטה כבשים 20% "פיראוס"
  • 150 גרם גבינת כנען תנובה
  • 2/3 שקית (150 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • ½ גליל (100 גרם) גבינת פרומעז "COLLECTION"
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 כף שמן זית
  • 200 גרם שערות קדאיף
  • 50 גרם חמאה
לרוטב:
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כף מי ורדים
לקישוט:
  • פיסטוקים
  • סילאן
  • כדור גלידה בטעם וניל
גודל תבנית: מחבת בקוטר 22-24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים את החמאה ומשמנים איתה את המחבת.

  • 02.

    מסדרים במחבת את חצי מכמות הקדאיף, מהדקים היטב ויוצרים שכבה אחידה המכסה את כל התחתית.

  • 03.

    מערבבים את כל הגבינות יחד יחד עם שמן זית ואבקת סוכר. מניחים את תערובת הגבינות על שכבת הקדאיף שבמחבת ומשטחים לשכבה אחידה.

  • 04.

    מעל תערובת הגבינות, מרכיבים את שכבת הקדאיף העליונה ומקפידים שתכסה היטב את הגבינות. מבשלים את הכנאפה על אש נמוכה כ-7-10 דקות. הופכים את הכנאפה בתבנית ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מכינים את מי הסוכר: מבשלים בסיר את המים, הסוכר ומי הוורדים עד שהסוכר נמס והרוטב מסמיך.

  • 06.

    מוזגים את מי הסוכר מעל הכנאפה. מפזרים מעל את הפיסטוקים ומזלפים את הסילאן.

  • 07.

    מגישים יחד עם גלידת וניל.

  • 08.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(41)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.