כנאפה עם גבינת פטה כבשים של מירי כהן
המתכון שכולם מדברים עליו: הכנאפה הממכרת של מירי כהן עם גבינת פטה כבשים ופיסטוקים. מגישים עם סילאן וגלידת וניל. תתכוננו להתאהב מחדש בקינוח האהוב!

המרכיבים ל כנאפה אחת:
- 1/3 חבילה (80 גרם) פטה כבשים 20% "פיראוס"
- 150 גרם גבינת כנען תנובה
- 2/3 שקית (150 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- ½ גליל (100 גרם) גבינת פרומעז "COLLECTION"
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 כף שמן זית
- 200 גרם שערות קדאיף
- 50 גרם חמאה
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כף מי ורדים
- פיסטוקים
- סילאן
- כדור גלידה בטעם וניל
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים את החמאה ומשמנים איתה את המחבת.
-
02.
מסדרים במחבת את חצי מכמות הקדאיף, מהדקים היטב ויוצרים שכבה אחידה המכסה את כל התחתית.
-
03.
מערבבים את כל הגבינות יחד יחד עם שמן זית ואבקת סוכר. מניחים את תערובת הגבינות על שכבת הקדאיף שבמחבת ומשטחים לשכבה אחידה.
-
04.
מעל תערובת הגבינות, מרכיבים את שכבת הקדאיף העליונה ומקפידים שתכסה היטב את הגבינות. מבשלים את הכנאפה על אש נמוכה כ-7-10 דקות. הופכים את הכנאפה בתבנית ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
05.
מכינים את מי הסוכר: מבשלים בסיר את המים, הסוכר ומי הוורדים עד שהסוכר נמס והרוטב מסמיך.
-
06.
מוזגים את מי הסוכר מעל הכנאפה. מפזרים מעל את הפיסטוקים ומזלפים את הסילאן.
-
07.
מגישים יחד עם גלידת וניל.
-
08.
בתאבון!